Sport

2010.05.26. 16:15

Egy lépésre a cél! - Pénteken beteljesülhet az álom (interjúkkal, képgalériával frissítve!)

A ZTE remekül játszott, és egy perc kétséget sem hagyott a mai mérkőzésen afelől, melyik Magyarország legjobb csapata. A Paksnak ezúttal csak a másodhegedűs szerepe jutott, a meccs összképét leginkább az árulja el, hogy az utolsó negyedben a vendégeknél csak a cserék játszottak. Ők addigra feladták, a ZTE pedig - amennyiben győz Pakson - pénteken vendégként lehet bajnok.

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 68-59 (17-13, 17-13, 20-14, 14-19)

Városi Sportcsarnok Zalaegerszeg

Jv.: dr. Valovics I., Pálla Z., Ádám J. (Bodrogváry)

ZTE: Hinnant -, Watson 9, Kámán 10, K. Wilson 10/6, Trepák 16/3. Csere: Tóth 10, Timberlake 7/6, Gáspár 6/3, Baki -, Simon -.

ASE: Mészáros 11, LaGrange 3, Horváth Á. 7/3, Clark 4, Dill 11/3. Csere: Kiss 8/6, Panta 7/3, Kovács 4, Morgen 2, Medve 2.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Bodrogi Csaba, a ZTE KK legendája, jelenlegi sportigazgatója: - Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, ehhez képest mi nagyon könnyen megnyertük, a második meccsen is az történt, amire számítottunk, hiszen elterveztük, hogy a második félidőben felőröljük a paksiak erejét. A végjáték akkor nem sikerült, így elmaradt a győzelem. Hazai pályán már a 3. negyed elejére megroppantottuk az ellenfelet, a 4. negyed első perceiben már 20 pont fölött volt az előnyünk, így a kispad is szóhoz juthatott. Azért az már látszik mindkét félen, hogy fáradtak a játékosok, ennek tudható be a kevés pont is, de mi azért jobban bírtuk koncentrációval és erőtartalékkal. A Paks tele van nagy küzdőjátékosokkal, így nem mehetünk biztosra pénteken sem. Az azonban nem elhanyagolható, hogy nálunk is nagy sportemberek játsznak, így a 4. mérkőzésen mindenképpen a végső győzelemre törünk.

Kyle Wilson, a ZTE KK ásza, aki a mérkőzésen 10 pontot és 8 lepattanót szerezve ismét főszerephez jutott: - Jó, hogy nyerni tudtunk a szombati vereség után, szurkolótáborunk előtt ismét bebizonyítottuk, hogy hazai pályán mi vagyunk a legjobbak. Ha ugyanilyen keményen játszunk és ugyanilyen fegyelmezetten, mint tettük ezt az utóbbi három mérkőzésen, akkor azt hiszem, hogy már pénteken megnyerhetjük a bajnokságot, de akkor sem leszek elkeseredve, ha ez esetleg nem sikerül, hiszen abban biztos vagyok, hogy vasárnap hazai pályán senki sem tud legyőzni bennünket.

Gáll Tamás, a ZTE KK egykori játékosa, a ZTE NKK vezetőedzője: - Sima mérkőzés volt, egy másodpercig nem forgott veszélyben a győzelem, ez a nagyon jó védekezésnek volt köszönhető, így esélye sem volt a Paksnak a győzelemre. Az, hogy a végjátékban tudtak kozmetikázni az eredményen, semmit nem jelent, a fiúk nagyon jó úton haladnak afelé, hogy 18 év után végre bajnokot ünnepelhessen a város. Még egyszer nem fog olyan jól játszani a Paks, mint tette azt szombaton, így szerintem már pénteken megkezdődik a bajnoki cím ünneplése Pakson, hogy aztán a későbbiekben Egerszegen folytatódhasson.

Horváth Ákos, a vendégek válogatott erőcsatára: - Most nem fáradtam el annyira, mint az előző mérkőzésen, egy kicsit szigorúan fújtak a bírók, és emiatt elég gyorsan begyűjtöttük Clarkkal a három személyi hibát. Ez változtatott a támadójátékunk ritmusán, akadozni kezdett, nem voltunk rosszak, de Timberlake kifogott egy extra napot, akárcsak Kámán Tomi, és Trepi is remekül pattogtatott, így ma nem lehetett más a vége. Pénteken Pakson biztosan nyerünk, és az utolsó mérkőzésen, vasárnap bármi megtörténhet. Nagyon köszönjük az Egerszegre látogató paksi szurkolók támogatását, rajtuk nem múlt semmi, hiszen mindent megtettek, fergetes hangulatot teremtettek a hazai szimpatizánsokkal együtt.

Kámán Tamás, a ZTE KK csapatkapitánya, aki lázas betegen is vezérré tudott előlépni: - Kicsit olyan volt, mint egy szauna, kiizzadtam a lázat - kezdte nevetve a mindig mosolygó Kámi. - Látszik mindkét csapaton, hogy az utolsó erőtartalékait mozgósítja, nagyon sok hibával játszunk, főleg támadásban. Hál' istennek, hogy az első félidőben 10 pont körül el tudtunk lépni, és ezt meg tudtuk tartani, aztán robbantottunk a 4. negyed elején. A végét kicsit elrontottuk, bár ez már formalitás volt, hiszen mindkét oldalon inkább a cserék játszottak. Kicsit kiengedtünk, nem figyeltünkk oda, de a győzelem a lényeg. Pénteken nyerni szeretnénk, erre megvolt szombaton is az esélyünk, szeretnénk ünnepelni és utána a szökőkútban fürdeni. Reméljük, az idő is kegyes lesz hozzánk.

Trepák Zoltán, a ZTE KK centere, aki a mérkőzésen egyetlenegy dobást hibázott, egészen fantasztikus, 88%-os mezőnymutatóval végzett, 22 IBM-pontja pedig kiemelte a mezőnyből: - Sajnálom azt az egy kihagyott dobást, így nem lehetett meg a 100 százalék - kezdte nevetve a hórihorgas játékos. - Nagyon harcos mérkőzés volt, kívülről könnyűnek tűnhetett, de belülről megizzadtunk minden kosárért. Pénteken megpróbáljuk feltenni az i-re a pontot, de tudjuk, hogy van egy Paks is, akik ugyanúgy győzni szeretnének. Ha azokat a hibákat ki tudjuk küszöbölni, amit múlt héten szombaton elkövettünk, akkor van esélyünk pénteken a végső győzelemre. - Felvetésemre, mi szerint Trepinek ez már a 4. bajnoki döntője, viszont az első, amiben abszolút főszereplő, a válogatott center ezt válaszolta: - Későn érő típus vagyok, így nem tudtam megragadni a lehetőséget, hogy alapember legyek valamelyik csapatnál, ez itt Egerszegen sikerült, megpróbálom bebizonyítani, hogy nemcsak a legjobb 6. ember tudok lenni, hanem a kezdőötösben is megállom a helyem. Úgy érzem, hogy vannak nálam jobb játékosok, de megpróbálok felnőni a legjobbak szintjéhez.

Völgyi Péter, a hajó kormányosa, akit a mérkőzés után már a videószobában értünk utol, lendületére jellemző, hogy már a pár perccel ezelőtt véget ért mérkőzés hibáit elemezte: - Az első két negyedben 13-13 pontot, majd a harmadikban 14-et kaptunk, így mondhatom nyugodtan, hogy a mai győzelem kulcsa a jó védekezésünk volt. A támadójátékunk a 4. negyed közepétől nagyon akadozott, nem tudtuk kihasználni azt, hogy a Paks villámgyorsan bónuszba került. Inkább vállaltunk külső dobásokat, és ez nem igazán volt célravezető. 22 pontos előnyünknél gyakorlatilag véget ért a mérkőzés, mindkét csapatnál azok voltak a pályán, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. A Paks gyorsan talált 3 hárompontost, mi pedig elfelejtettünk védekezni, ennek volt köszönhető, hogy a végére kicsit feljött az ASE. Annak ellenére, hogy a 4. negyed nem sikerült jól, ez egy nagyon stabil győzelem volt. A Paks nem úgy fog játszani az atomvárosban, ahogy ezt itt tette, ők ma a 3. negyed tájékán feladták ez t a mérkőzést, és lélekben már a következő meccsre készültek. Ha ugyanazt a védekezést, amit ma nyújtottunk, tudjuk hozni és támadójátékban megtaláljuk az üres dobó helyzeteket, és nagy százalékban be is dobjuk azokat, akkor lehet keresnivalónk Pakson. Ha ez esetleg nem sikerülne, akkor sem fogunk elkeseredni, hiszen hazai pályán játsszuk az 5. mérkőzést, de még egyszer hangsúlyozom, mindenkinek jobb volna, ha már pénteken eldőlne ez a párharc. Két amerikai hátvédünkön, Hinnanten és Watsonon látszik, hogy fejben már kicsit elfáradtak. Azt tudni kell, hogy Louis a negyeddöntőben és az elődöntőben is nagyon megbízhatóan játszott és remek átlagot hozott, őrajta a döntőre nagyon kijött a fáradtság, Calvin pedig ha az első két extradobását értékesíti, akkor az Isten sem állítja meg. Ezek a dobások ma nem ültek, kicsit türelmetlen volt. Teljesen mindegy, ki fogja hozni a következő mérkőzést, a lényeg az, hogy a csapat nyerjen. Trepák Zoli nagyon határozott volt a gyűrű alatt, mindig jó megoldást válaszott a paksiakkal szemben. A 4. meccsre semmilyen extrával nem készülünk, pénteken reggel utazunk Paksra, pihenőszobázunk Tolnán, és elég későn kezdődik a mérkőzés - este 8 (a szerk.) -, úgyhogy ehhez igazítjuk a programot.

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés online közvetítése

 

 

 

Bot Gábor, a Hevesi Sándor Színház színművésze adta elő a himnuszt a közönség segítségével a mérkőzés kezdetekor.

1. negyed

1. perc: Feldobás után a Paks viszi el a labdát. LaGrange hárompontosa lejön, Dill visszaszerzi a lepattanót és bevágja ez első pontot: 0-2. Wilson válasza hárompontos formájában érkezik: 3-2.

Az egerszegi szurkolók a kosár után pénztárszalaggal dobják meg Clarkot, aki ezt sérelmezi. Emiatt áll egy kicsit a játék. Feleslegesek az ilyen incidensek.

2. perc: Horváth Ákos dobása nem jó, Wilson szedi össze a lepattanót. Ugyanő szedi be első személyi hibáját is Trepákról. Az egerszegi center hárompontosa lejön a gyűrűről, Kámán teszi vissza. Clark hasonlóval válaszol, de az övé lejön. A labda Hinnant kezében. 5-2 az állás.

3. perc: Hinnant támadóhibája után jöhet a Paks. Horváth középtávolijával 5-4. Trepák gyötri be a labdát Dill mellett: 7-4.

4. perc: Clark veri meg egy az egyben Wilsont, majd zsákol egy bődületeset: 7-6. Érdekes összecsapás az övék, hiszen a rugólábú paksi próbálja megfogni a rendkívül taktikusan játszó Wilsont, és viszont. Horváth triplája után Watson szerzi meg a lepattanót.

5. perc: Hinnant helyett Timberlake a pályán. Az egerszegi irányító gyorsan beszedett 2 személyi hibát, és le kellett cserélni. Trepákot sapkázza le Clark. Támadásban a vendégek. LaGrange nagyon rövid dobása után Timberlake szerzi meg a lepattanót, majd Watson emeli rá távolról, de dobása kipattan a gyűrűről. Kámán vetődik a lepattanóért, a bíró ezt szabálytalannak ítéli meg.

6. perc: Watson szerez labdát Horváthtól, utóbbi odaüt az amerikainak, amiért a bíró szándékos hibát fúj. Mindkét büntető benn van, a labda marad a hazaiaknál. Tóth veri meg Dillt és dob szép kosarat a palánk alól: 11-6. Kiss passza után elhagyja a labda a játékteret, újra a hazaiak támadhatnak. Időt kér a vendégcsapat. Clark is begyűjti második hibáját, mint már említettük, nagy harc ez kettejük közt Wilsonnal. A szőke amerikai játékos büntetőket dobhat, mindkettő benn van: 13-6.

7. perc: Wilson szedi le a lepattanót Dill elrontott dobása után. Timberlake utolsó pillanatos triplája ezúttal nem jó, el kellett dobnia, mivel lejárt volna a támadóidő. Ugyanő szabálytalan az ellentámadásnál Dillel szemben, így oldalról jöhet a Paks. Clark középtávolija nem jó, Timberlake kezében a lepattanó.

8. perc: Tóth próbálta meg beforgatni a centereket, dobása azonban kimarad. Dill hibátlan triplája után az állás 13-9. Pályán Gáspár Kámán helyett. Wilson az ő leosztását váltja kosárra. Ami még fontosabb, hogy az hármat ért: 16-9.

9. perc: Dill szabálytalan Tóthtal szemben, mivel megvan az öt csapatszemélyi, ezért az egerszegii dobhat. Csak az egyik van benn, Timberlake visszaszerzi a lepattanót, Gáspár viszont kihagyja a hármast:17-9. Mészáros dobhat büntetőket Wilson hibája után. A rutinos játékos mindkettőt bevágja: 17-11.

10. perc: Watson hárompontosa kimarad, Panta óriási homályt dob. Timberlake-et szereli elképesztő ütemben Clark, ez a fiú a csarnok tetejét is elérné, akkorát tud ugrani. Watson újabb elhibázott dobása után támad a Paks, ugyanő szabálytalan Clarkkal szemben, aki mindkét büntetőjét bedobja. 17-13. Wilson hárompontosa lejön. A negyed vége: 17-13.

Az már most látszik, hogy a Paks nem fogja könnyen adni a bőrét, és mindent megtesz azért, hogy megnehezítse a hazaiak dolgát.

2. negyed:

1. perc: A negyedet a ZTE kezdi. Hinnant újra pályán Watson helyett. Gáspár adja el a labdát, nagyon jól védekeznek a vendégek. LaGrange megy be három játékos közé, de nem tudja begyötörni a labdát a gyűrűbe. Timberlake-kel szemben Panta szabálytalankodik dobás közben, előbbi büntetőket dobhat. Csak egy megy be: 18-13.

2. perc: Kámán begyűjti 2. hibáját Dillel szemben. Oldalról jön a Paks. Timberlake szerez labdát Horváthtól. Utóbbi egyet oda is üt neki, neki ez már a 3. hibája, le is megy a pályáról. Panta újabb hibája után Gáspár dobhat. Ismét csak egy megy be: 19-13. Mészáros szépen tör be, a hazaiak palánkja alá, Trepák szabálytalanul áll az útjába, a kosár jó, plusz még egy dobás. 13. bajnoki döntőjét játszó Mészáros rutinosan bevágja a büntetőt is. Trepáknak ez még csak a 3. döntője, a hárompontos viszont neki jó: 22-16.

 

3. perc: Úgy látszik, ezek a rutinos játékosok percei, Mészáros újra betalál: 22-18. Ki más, mint Trepák válaszol: 24-18. Ugyancsak ez a két játékos a főszereplője a következő akciónak, a paksi irányító belefordul Trepákba: támadóhiba.

4. perc: Hinnant adja el a labdát, Dill jó ütemben fordul le Trepákról, utóbbi szabálytalan, a kosár nem jó. Dill büntetőt dobhat. Timberlake helyett Watson a pályán. Watson szerez kis híján labdát Mészárostól, de a játékszer közben vonalon kívülre kerül. Clark dobása lejön.

5. perc: Hinnant ad remek labdát Trepáknak, aki ellen Clark szabálytalan, neki már a harmadik hibája, időt kérnek a vendégek. Mivel Trepák kosara jó volt, időkérés után az ő büntetőjével folytatódhat a mérkőzés. 26-18 az állás. Trepák már a büntetővonalnál. A ZTE-nek semmiképpen nem jön rosszul, hogy a vendégek két kulcsembere (Horváth és Clark) is 3 hibával áll. Trepák jó büntetője után Dill hagy ki ziccert, újra a hazaiak támadhatnak. Az állás: 27-18. Wilson gyötri be a labdát Panta mellett, a ZTE először vezet 10 ponttal, egészen pontosan 11-gyel: 29-18.

6. perc: Baki is a pályán. A ZTE remekül védekezik, a paksiak tanácstalannak tűnnek a hazaiak palánkja alatt. Ezúttal Dill dobja el a labdát horogmozdulattal a hárompontos vonalon túlról, kis híján leszedve ezzel az időmérő műszert. Wilson elhibázott hárompontosa után Watson szerez lepattanót.

7. perc: Baki sarokból próbálkozik hármassal, ez most nem jó. Ugyanő szabálytalan a visszafutó Kováccsal. Utóbbi dobhat büntetőket. Kettővel farag a hátrányon: 29-20. Dill szabálytalan ezúttal Tóthtal szemben, neki ez a második, csapatának viszont már az 5. csapat-faultja, így az egerszegi játékos dobhat. Tóth ismét 10-re növeli csapata előnyét, az egyik büntető ezúttal is kimarad: 30-20.

8. perc: Mészáros elhibázott triplája után Hinnant szerzi vissza a labdát, Watsonnak passzol, akinek a bejátszását Tóth veri be a gyűrűbe: 32-20. Tóth szabálytalan Dillel szemben, aki ezúttal is bizonyítja, hogy vajból van a keze: 32-22. Hinnant középtávolija lejön a gyűrűről, Baki visszaszerzi a lepattanót.

9. perc: Lépéshiba Bakinál, támadnak a vendégek. Dill araszol be a palánk alá, de nem tudja eldobni az egerszegi centerek miatt. Watson hibázik ziccerben, majd pedig Kovács adja el kis híján a labdát. A hazaiak kérnek időt. Ezúttal is nagy a küzdelem, hasonlóan az előző mérkőzéshez.

10. perc: A félidő utolsó percét a paksiak támadása indítja, Clark fordul be szépen, és dobja be önmaga 6., csapata 24. pontját. Watson bravúros kosara után: 34-24. LaGrange játsza el a nagy halált, produkciójának eredménye: 2 büntetőt dobhat. Mindkettő hibátlan: 34-26. Hinnant fél pályás dobása elkerüli a gyűrűt. A félidő: 34-26.

Félidei statisztika:

ZTE: Hinnant -, Watson 4, Kámán 2, Wilson 10/6, Trepák 10/6. Csere: Tóth 6, Timberlake 1, Gáspár 1, Baki -.

ASE: LaGrange 2, Mészáros 7, Horváth 2, Clark 4, Dill 9/3. Csere: Kovács 2, Kiss -, Panta -.

A mérkőzés félidei statisztikája elárulja, hogy a csapatok ugyanannyi lepattanót szedtek: 11-11 egységet. Gólpasszok tekintetében nyomasztó a ZTE fölénye, a hazaiak 8-szor hozták kihagyhatatlan helyzetbe társukat, míg a vendégeknél egy ilyen strigula sincs. Bajnoki döntőhöz képest nem túl jó mezőnydobási mutatók vannak a vendégeknél, hiszen 23 kísérletükből mindösszesen 7-szer találtak be. A ZTE-nél ez a szám 24-ből 11. Mindkét csapat horrorisztikusan dobja a triplát, 12%-kal, ami azt jelenti, hogy 8 kísérletből csak egyszer találtak be távolról. Érdekesség, hogy a ZTE-nél a két hátvéd, Hinnant és Watson egyelőre nem ponterősségükkel tűnnek ki, hanem gólpasszaikkal. Hinnant 4, Watson 3 asszisztot hozott össze. A ZTE-nél Wilson és Trepák húzza a szekeret, mindketten 10 pontosok, Wilson emellett leszedett több lepattanót, kiharcolt 2 faultot, Trepák pedig 80%-kal dob mezőnyből, 5 kísérletéből mindössze egyet hibázott.

3. negyed:

1. perc: Horváth triplája adja meg a ritmust a mérkőzés második félidejének: 34-29. Watson szép egyéni akciója után válaszol: 36-29.

2. perc: Dill hárompontost hibáz, Clark visszaszerzi  a lepattanót. Kámán látja szabálytalannak a bíró, a kapitánynak ez már a 3. hibája. Dill kosarával: 36-31. Mészáros szabálytalankodik Kámánnal szemben. Watson szerez kosarat, Dill szabálytalan vele szemben, így büntetőt is dobhat. A vendégjátékos ugyancsak 3. hibáját gyűjtötte be. A büntető után 39-31 az állás.

3. perc: Clark hárompontosa nem jó, viszont visszaszerzi saját lepattanóját. A harc közben Gáspár szabálytalan, így neki is már 2 hibája van. Horváth fut át a pályán, majd ad remek passzt Clarknak, aki kihagyja a kihagyhatatlant.

4. perc: Mészáros begyűjti 3. hibáját. Gáspár hint egy triplát: 42-31. LaGrange dob rá a palánkra kiszorított helyzetből, Wilsoné a lepattanó, Hinnant hárompontost hibáz.

5. perc: Dill gyűjti be 4. hibáját Wilsonnal szemben, időt kér a vendégcsapat. Érdekes szituáció volt, hiszen Hinnant vezethette fel a labdát, azonban elcsúszott, így a labda Dillhez került, aki perdült-fordult, majd belevezette a labdát Wilsonba. A szőke amerikai remekül játszik ma, nemcsak pontjaival, hanem megalkuvást nem tűrő védekezésével is kitűnik társai közül. Hinnant gyűjti be 3. hibáját, neki ma nem megy a játék egyelőre. Panta triplája jön ki a gyűrűből. Hinnantet Timberlake váltja.

6. perc: Trepák a dudaszó pillanatában dob kosarat: 44-31. Mészáros rutinosan tör be és szerez kosarat: 44-33. Timberlake triplája után 47-33.

7. perc: Wilson is begyűjti 3. hibáját, így most a vendégek jöhetnek oldalról. Pantával szemben gyűjti be Wilson a 4. hibáját, így helyét Kámán veszi át. Panta büntetője után: 47-35. Gáspár viszi be  a labdát a vendégek közé, és szép kosarat szerez: 49-35.

8. perc: Watson hibája után LaGrange dobhat büntetőket. A második kimarad: 49-36. Timberlake emberrel együtt dobja be a triplát: 52-36 az állás. Mészáros dobása lejön, Panta homálya után Watson kezében a labda.

9. perc: Timberlake ezúttal ellépi, újra a vendégek támadhatnak. Horváth gyötri be a gyűrűbe a labdát a tornyosuló zalaiak fölött: 52-38. Watson megveri egy az egyben Pantát, dobása azonban lejön a gyűrűről. A gyors indítás nem jön be a vendégeknek, ugyanis a labda elhagyja a játékteret.

10. perc: Timberlake triplája most nem jó. Tóth begyűjti 4. hibáját, helyén Trepák játszik tovább. Mészáros természetesen mindkét büntetőjét bedobja: 52-40. Trepák marad egyedül a palánk alatt, és szerez szép kosarat. Clark dudaszó pillanatában dobott hárompontosa lejön a gyűrűről. A negyed vége: 54-40.

4. negyed:

1. perc: Kámán ismét a legjobbkor talál be: 56-40. Dill üresen dobhat hárompontost, de kimarad.

2. perc: Trepák dobja be Timberlake passzát: 58-40. Clark dobása lejön, Timberlake-é a lepattanó, Hinnant passzát Kámán zsákolja be fél kézzel. Ezzel 20-ra nő a két csapat közötti különbség: 60-40. Gáspár helyez kis híján labdát, de önfeláldozó vetődése után kilép a pályáról. Kovács triplája most sem megy be, Kámán parádés kosarat szerez. Ismét Hinnant adta a gólpasszt: 62-40.

3. perc: Kámán most lepattanót szerez Tóth elhibázott dobása után, azonban Timerlake nem tudja ponttal befejezni az akciót. Morgen kosarával 62-42.

4. perc: Kámán elhibázott dobása után Kovács kezében a labda, Medve dob szép kosarat: 62-44. A vendégkenél a cserék játszanak.

5. perc: Panta hárompontosa jelzi, hogy még nincs vége a mérkőzésnek: 62-47 az állás. A hazaiak időt kérnek. A ZTE-nél pályán Simon és Baki. Ez azt jelenti, hogy már nincs légiós az egész pályán, hiszen a paksnál is csak magyarok játszanak. Gáspár ellen szabálytalankodik Kiss, a hazaiak oldalról jöhetnek. Simon nem tudja begyötörni, Tóth viszont visszaszerzi a labdát.

6. perc: Kámán teszi fel Panta mellett önmaga 10., csapata 64. pontját. Kiss vállal be egy trojkát: 64-50. Tóth veri meg egy az egyben Pantát, és szerez pontot: 66-50. Felváltva esnek a kosarak, most Kovács a pontszerző: 66-52.

7. perc: Tóth távolija lepattan a gyűrűről, a vendégek jöhetnek. Kámán újabb lepattanója Kiss elhibázott dobása után, majd pedig Baki hibázik üresen. Kiss emberrel együtt szórja be a következő tripláját: 66-55.

8. perc: A hazaiak most nagyon sok hibával játszanak, a kispadról érkezőknek egyelőre nem megy a dobás. Időkérés. Gáspár védekezik jól Kovácson, utóbbi el is adja a labdát. Simon triplája most sem jó, ő még nem melegedett bele a játékba. Simon szerez labdát, Kámánnal szemben Kiss szabálytalan.

9. perc: Tóth nyeli le Morgent egészben: 68-55. Kiss válasza nem késik: 68-57. Simon dob ismét rosszul, majd szed be faultot Kovácsról. Időt kér a vendégcsapat.

10. perc: Panta 10 alá faragja a Paks hátrányát: 68-59. Kámán hármasa most nem jó. 10 mp-cel a vége előtt a Paks már nem akar támadni, kidobják a labdát. 68-59-re nyer a ZTE. Vége a mérkőzésnek.

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés előtti percek

 

 

 

18:50 "There is only 1 Louis Hinnant" - hirdeti a szurkolók molinója. Ez tény, kevés olyan szintű amerikai játszik hazánkban, mint a zalaiak 6-os számú játékosa. Az ő szívére (és kezére) nagy szükség lesz a mai meccsen. Völgyi Péterrel beszélgettünk a második meccs előtt az amerikai játékosok esetleges megtartásáról, de ezek a kérdések még nagyon nyitottak...

18:45 Lassan ki lehet tenni a "megtelt" táblát a Városi Sportcsarnok kapujaihoz. - Rengeteg néző van, a régi időket idézi, hogy az állóhelyeket is több sorban foglalják el a szurkolók.

18:40 A vendégeknél mind a két sérült center melegít, így itt van a pályán Dill és Gulyás is. Kámán Tamás kérdésünkre elmondta, ők erre az esetre készültek, vagyis arra, hogy a vendégek teljes csapattal fognak kiállni. - Két nagyon statikus emberről van szó, így akár ez még a mi malmunkra is hajthatja a vizet - mondta az egerszegi CSK.

18:35 Ismét "hózápor" borította be a csarnokot, hiszen a Zalakerámia ZTE KK játékosai parkettre léptek. A Wild thing című sláger taktusaiba a csarnok falai is beleremegtek.

18:30 Az Acrobasket kosaras, akrobatikus ugrócsoport show műsora most ért véget, a bajnoki döntő szervezői igazán kitettek magukért, hiszen nem hagyják unatkozni a már most is szép számú közönséget. Persze az igazi szám csak most jön, hiszen hamarosan pályára lép a hazai csapat, hogy megkezdje a bemelegítést.

18:04 Kámán Tamás kérdésünkre elmondta, hogy valamivel jobban érzi magát, így pályára fog lépni a meccsen.

A mérkőzés előtt egy órával már szépen telik a csarnok, a pénztárak előtt kígyózó sorok mutatják, nem akármilyen találkozó kezdődik hamarosan. A ZTE szombaton emlékezetes derbit veszített el Pakson, utolsó másodpercben esett LaGrange kosárral. Ezúttal sem számíthatunk könnyű meccsre, de mint Gáspár Dávid, a ZTE KK játékosa elmondta, nem hagyják ennyiben ezt a küzdelmet, ugyanis új zászlóval akarják gazdagítani a csarnok eredményjelző melletti részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!