Sport

2010.04.28. 14:04

Idén már hosszabb lesz az ősz

Csányi Sándor elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség felkérését, s jelölteti magát a szervezet elnöki posztjára. Az NBI-es és NB II-es csapatok javaslatára hosszabbra nyúlik az őszi szezon.

Szalabán Attila

Nemes Ferenc, az MLSZ megbízott elnöke szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a rendkívül sikeres üzletember jelölteti magát. Ezzel gyakorlatilag egy hosszúra nyúlt találgatás ért véget a leendő elnöki poszt kapcsán és remélhetőleg az OTP vezérigazgató esetleges szerepvállalása előrelendítheti a válságban lévő magyar futball helyzetét is.

Az MLSZ szerdai ülésén döntött a jövő évi NB I-es és NB II-es bajnokságok versenykiírásáról is, a legfontosabb változás, hogy az őszi idény hosszabb lesz. 17 fordulót rendeznek, tavasszal pedig 13 fordulót. A csapatok úgy ítélték meg, hogy az őszi szezon túl hamar véget ér, és túl hosszú volt a holtszezon, ezért döntött az elnökség erről a menetrendről.

Szintén változtattak az NB I-be való feljutással kapcsolatban. Amennyiben valamelyik élvonalban szereplő klubnak a tartalékcsapata nyeri az NB II-t, a második vagy a harmadik helyezett jut fel automatikusan, azonban ha csak a negyedik vagy ötödik helyen végez nem NB I-es tartalékcsapat, akkor az csak osztályozó után juthat fel az első osztályba. Erre a módosításra azért volt szükség, mert egyazon sportszervezet csapatai nem szerepelhetnek azonos bajnokságban. Így az NB I-ből kieső gárda tartalékcsapata sem szerepelhet a másodosztályban, az csak az NB III-ban indulhat el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!