Sport

2010.01.05. 03:28

A ZKSE tagjai számos kategóriában értek el jó eredményeket

Megyeszékhelyi ZKSE versenyzői az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több jó eredményre lehetnek büszkék. Néha ugyan nem minden a terveik szerint történt, de azért a szezon végére mégiscsak elégedett volt a klub vezetése.

Bóbics László

 

- Milyen volt a folytatás?

- A következő megmérettetéseken már villogott és első helyezéseket szerzett Rigó Márton is, ami nagyon jó előjel volt az Olimpiai Cross ob előtt.

A klub versenyzői 3 kategóriában szerepeltek: az Olimpiai Cross, a Maraton, és az Ultramaraton szakágak.

- Legtöbb helyezést az OX szakágban Czenki Tamás, Rigó Márton, Pálmai Zsolt révén szereztünk - mesélte elégedetten az elnök. - Az országos bajnokság tekintetében Rigó szerezte a legfényesebb érmet, hiszen magyar bajnokként térhetett haza Salgótarjánból a juniorkorú fiatalember. Czenki Tamás is remekelt, a 2. helyen végzett a felnőtt rövidtávú kategóriában. Dicséretet érdemel még az U17-es mezőnyben második évben szereplő, Balogh Dávid, aki a jövőben is szép eredményekre lehet képes ha továbbra is így fejlődik.

- Kivel voltak a legelégedettebbek?

- A maratonisták között Tóth András volt a legeredményesebb, több dobogós helyezést ért el a szezonban. Mellette Németh Gábor, Horváth Sándor, Pálmai Zsolt, és a hölgyek mezőnyében Cséri Szilvia is maradandót alkotott.

- Hogyan szerepeltek a nemzetközi erőpróbákon? - Az ultrázók között született még nagyon szép eredmény. Elsősorban Németh Gábor jeleskedett. Két nemzetközi versenyen is a dobogóra állhatott. Mindkét verseny Ausztriában, az egyik Griffenben 12 órás a másik Tauplitzben 24 órás kerekes volt. Komoly mezőnyben nagyon komoly eredményeket hozott. Gábor a nemzetközi jegyzett kerekesekkel megtűzdelt mezőnyben mindkét rendezvényen harmadik helyezést ért el. Ebben a kategóriában a másik dicséretet érdemlő eredmény a teljesen amatőr bringásokból összeállított csapat lehet. A Bereczki László, Bolla Gábor, Brender Krisztián, Dervalics Gábor, Foglszinger Krisztián, Parragi Péter összetételű gárda a budapesti 24 órás versenyen a kategóriájukban a harmadik legjobb időt érték el.

- Mi volt az ami elszomorítja?

- Az elején akadozott a gépezet, de talán csak azért vagyok szomorú, mert Takács András egy sérülés miatt nem tudott versenyezni, így megnyugodhattak az ellenfelei, de csak tavaly, remélhetően az új szezonra már ismét versenyezni tud és hozza majd a pontokat a klubnak.


A ZKSE kerekesei a múltban is számos figyelemreméltó eredményt értek el. Főleg a ´90-es évek derekán és végén alakult ki komoly bázis a megyeszékhelyen. Az egerszegiek arra is büszkék lehetnek: náluk kezdte pályafutását Buruczki Szilárd, aki ma már egy fővárosi klub tagja, ám éppen 2009-ben választották meg az év legjobb hegyikerékpárosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!