Sport

2009.09.12. 02:29

Havi százezer fixszel az olimpiáért

Nagykanizsa - Az önkormányzati képviselők a legutóbbi közgyűlésen megszavazták, hogy a Kanizsa Box Klub ökölvívója, Korpics István a 2012-es londoni olimpiai játékokig havonta 100 ezer forintos támogatásban részesüljön a várostól.

Mórocz Zsolt

- Januárban vált biztossá, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség számít Istvánra a felnőtt válogatott olimpiára készülő keretében - mondta Korpics Miklós, a Kanizsa BK vezetőedzője, a bokszoló édesapja. - Az önkormányzat kedvező döntése nyomán egyedülálló helyzet állt elő: megvalósulhat az álmunk, hogy a játékokig idehaza edzhet a versenyzőnk.

A kanizsai tehetséget a közelmúltban több budapesti klub is megpróbálta szerződtetni, a 18 éves Korpics István azonban kitartott, s közben az önkormányzathoz fordult segítségért: a biztosabb anyagi háttér, a sikeres felkészülés és tanulmányai folyamatossága miatt is nagy érték számára a havi 100 ezer forint.

- Alig akartam elhinni, hogy megkaptam a támogatást, s rendkívül boldogok vagyunk édesapámmal együtt, mert a támogatás nagyon sokat jelent nekünk - fogalmazott Korpics István, aki egyébként Pécsett, a Testnevelési Egyetemen tanul. - Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam Nagykanizsa bizalmát. Életem nagy álma válna valóra azzal, ha sikerülne eljutni az olimpiára. Kemény, lemondásokkal teli időszak következik az életemben, de állok elébe!

Valóban nem lesz könnyű dolga a kanizsai öklözőnek, aki jelenleg még a 69 kilogrammosok súlycsoportjában küzd, ám tervei szerint - miután majd a magyar bajnokságon visszavág Bacskay Balázsnak - súlycsoportot vált. Persze ez utóbbi lépésre az eredménytől függetlenül is sort kell keríteni, hisz testfelépítésével inkább a 75 kilogrammosok mezőnyében lehet esélye Korpics Istvánnak.

- A képviselő-testület döntés óriási felelősséget is ró ránk - mondta Draskovics Szilárd, a Kanizsa BK elnöke. - Az edzőpartnerek már megvannak, és szeretnénk a lehe-tő legtöbb segítséget megadni Istvánnak, ám a többi versenyzőnkről sem feledkezünk meg. A válogatottság megtartása szempontjából a következő év vízválasztó lehet, hiszen öt verseny alapján már ki lehet jutni az ötkarikás játékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!