Sport

2009.09.23. 02:30

Briatore pert fontolgat

Milánó - Pert fontolgat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szemben a Forma-1-ből örökre száműzött Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke, akit hétfőn vétkesnek mondtak ki szándékos baleset kitervelésében.

MTI/AP

Az 59 éves olasz sportvezető az eljárás során végig tagadta az ellene felhozott vádat, az ítélet miatt felháborodott, s most azt tervezi, hogy bírósághoz fordul. Amint azt kedden elmondta, szeretné ártatlanságát bebizonyítani, és kártérítést kapni a FIA-tól. A nemzetközi szövetség döntése értelmében Briatore a jövőben semmiféle szerepet nem vállalhat a Forma-1-ben, így például nem lehet menedzsere sem a pilótáknak.Az ügy előzménye, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet jr. szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte. A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évig kizárták a FIA-rendezvényekről.Vizsgálódik az angol labdarúgóliga is a Forma-1-ből száműzött Flavio Briatoréval kapcsolatban. A szigetországi szervezet tájékozódik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsa hétfői döntésének hátteréről, részleteiről, és a pontos információk birtokában dönt majd arról, hogy tesz-e maga is lépéseket. Briatore ugyanis résztulajdonosa a másodosztályú Queens Park Rangersnek, márpedig a liga az összes klubtulajdonost erkölcsi vizsgálatnak veti alá, szabályzatának egyik pontja pedig kimondja, hogy senki sem irányíthat labdarúgóklubot Angliában, ha egy másik sportág irányító szervezeteiből kizárták.


Minden, ami Forma 1 az F1CSATORNA.HU oldalon. Klikk IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!