Sport

2009.08.18. 02:29

Öt kézilabdacsapat küzd

Zalaegerszeg - A hét végén Keszthelyen, a Csokonai-sportcsarnokban kerül megrendezésre a Balaton-Georgikon Kupa nemzetközi kézilabdatorna. Az öt férficsapat csatározása pénteken 10.30-kor kezdődik.

Bóbics László

- Az elmúlt időszakban jóval népesebb mezőny szokott rajthoz állni a Balaton-Georgikon Kupán - kezdte Pintér István, a megyei szövetség első embere. - Sajnos még az utolsó pillanatban is voltak visszalépések. Ennek ellené-re nem kesergünk, mert öt, hazája élvonalában szereplő együttes mérheti össze tudását a háromnapos rendezvényen. Ezúttal nem tömeget, hanem minőséget láthat majd a térség kézilabdát szerető szurkolótábora. Az együttesek tudását ismerve jó kis tornára van kilátás.

A program szerint augusztus 21-én rajtol a XV. Balaton-Georgikon Kupa.

A párosítás. Péntek. 10.30: RK Osijek-Malév-Pler KC. 14.30: SKP Bratislava-Csurgó KK. 16.00: RK Osijek-Minaur Baia Mare. Szombat. 9.00: Malév-Bratislava. 10.30: Csurgó-Minaur Baia Mare. 14.30: Bratislava-Osijek. 16.00: Minaur Baia Mare-Bratislava. Vasárnap. 9.00: Osijek- Csurgó, 10.30: Minaur Baia Mare-Bratislava. 12.00: Malév-Csurgó. 14.00: eredményhirdetés.

A megyei szövetség elnöke a nemzetközi torna mellett arról is beszélt, hogy a nemzeti és a megyei bajnokságban szereplő együtteseink is szorgalmasan készülnek. Kiemelte: növekszik a csapatok száma, s ez mindenképpen jó hír a sportág jövőjét illetően.

Az új szezonban a női NB I/B-ben az újonc N. Izzó együttese képviseli majd Zalát. A harmadik vonalban már népesebb a zalai mezőny: az NB II-ben a nőknél a Hévíz, a férfiaknál pedig az N. Izzó és a Keszthelyi Georgikon játszik. A megyei bajnokságban a szebbik nem képviselői közül Lenti, Zalaszentgrót, Zalaegerszeg, Botfa és Vonyarcvashegy áll rajthoz. A férfiaknál Zalaszentgrót, Zalaegerszeg, Letenye és Vonyarcvashegy nevezett.Péntektől ismét nemzetközi torna lesz Keszthelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!