Sport

2009.08.27. 02:28

Keményen dolgoztak

Zalaegerszeg - Szinte pihenő nélkül edzették végig a nyarat a ZTE SK súlyemelői, amire a magyarázat roppant ésszerű: szeptember közepén már a felnőtt országos bajnokság következik számukra. A felkészülés pedig jól halad.

Kerkai Attila

A sportcsarnok egyik sarkában kialakított súlyemelőtermet lassan belakják a ZTE SK sportolói. Újdonság ez számukra, hiszen a mostani felkészülés az első, melyet már e helyszínen végeznek (tavasszal költöztek ide). A tréningeket - ahogy évek óta megszokhattuk már - Tancsics László és Dejcsics Zoltán edzők irányítják, s ottjártunkkor utóbbi szakembert kérdeztük: miként állnak a felkészüléssel? 


Elöl Szanati Szabolcs, mögött Bognár István; kettejüktől várható most is érem a közelgő ob-n
Fotó: Ohr Tibor

- Szerencsére a tervezett munkát végezzük, s a fiúk csupán ha egy hét pihenőt kaptak a nyáron - válaszolta Dejcsics Zoltán. - Idő ugyanis nem nagyon volt a lazításra, hiszen nyakunkon a felnőtt országos bajnokság, melyet szeptember közepén rendeznek. Azt követően felgyorsulnak az események, hiszen Szanati Szabolcs a 23 éven aluliak Európa-bajnokságára utazik, majd októberben az utánpótlás korúak ob-ja következik.

Szanati Szabolcs és Bognár István a ZTE SK két reménysége továbbra is tagja a válogatott keretnek, sőt, Szanati a londoni olimpiára készülő szűk csapatnak is tagja. Dejcsics Zoltán edző a bajnokságon és az ősszel várható esélyekről is beszélt, annál is inkább, mivel éppen ilyenkor jön el a vizsga ideje, vagyis a számadás az egész évben végzett munkáról.

- Bizakodók vagyunk, ám realisták is - folytatta a szakember. - A felnőtt országos bajnokságon egy esetleg két érmet remélünk, ami talán szerénynek tűnhet, ám a mezőny mindig változik és a súlycsoportváltások is nagyban átrendezhetik az erőviszonyokat. Az utánpótlás korúaknál négy-öt érem megszerzése a célunk, ami teljesíthetőnek tűnik. A nemzetközi szereplésre csak Szanati Szabolcs esélyes most, az U 23-as Eb mezőnye gyakorlatilag egyenértékű a felnőttekével. Világbajnokság is lesz, méghozzá Thaiföldön. Abból kiindulva, hogy a junior Eb-re, melyet Svédországban rendeztek mindössze egyetlen női emelőt vitt ki a szövetség, nem valószínű, hogy reménykedhetünk versenyzőnk kiutaztatására. Az anyagiak mindent meghatároznak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!