Sport

2009.08.04. 02:29

Juhász Fanni aranya

Zalaegerszeg (bl) - A 114. Országos Atlétikai Bajnokságot a Puskás Ferenc Stadionban rendezte meg a hét végén a Magyar Atlétikai Szövetség.

Bóbics László

A Zalaszám ZAC sportolói hagyományaikhoz méltóan idén is eredményesen szerepeltek az erőpróbán. Az egerszegiek közül Juhász Fanni esélyeshez méltóan magabiztosan szerezte meg a 100 méteres gátfutás bajnoki címét, edzője Sean Cohill. Ezen a távon az ifjúsági Kustán Hariklia - ellenszélben is egyéni csúcsot futva - az előkelő hatodik helyen ért célba.

Női 400 méteres síkfutásban Domiter Eszter a 8. helyen végzett. Az első nap csattanójaként pedig a ZAC női 4x100 méteres váltója kiváló váltásokkal és futással a 3. helyet szerezte meg.

A második nap elején főleg a férfiak jeleskedtek: először Váczi János, aki hosszú sérüléséből felépülve, rúdugrásban szerzett bronzérmet. Következett az egykori athéni olimpikon, a versenyzői pályafutásától búcsúzó Horváth Gergely, aki gerelyhajításban a dobogóról éppen lemaradva a 4. helyen végzett.

A női 400 méteres gátfutásban a junior bajnok Domiter Eszter az 5., Molnár Renátaa 6., a KVDSE sportolója, Babócsay Sára pedig a nyolcadik helyen ért célba. A pokoli hőségben rendezett bajnokság záró versenyszámában, a 4x400 méteres váltófutás döntőjében az egerszegi hölgyek nagy csatában, szoros befutó után a rövid váltóhoz hasonlóan bronzérmet nyertek. A váltók felkészítő ed-zői: Lengyák György, Laczkó László és Kámán Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!