Sport

2009.08.06. 02:21

A munkalovak és a sport

Zalabaksa (gyf) - Évről évre látványosabb és színvonalasabb küzdelmeknek lehetnek szemtanúi a nézők Zalabaksán, ahol hagyományosan augusztus elején rendezik meg a munkalovak fogathajtó akadályversenyét.

Gyuricza Ferenc

Több, mint egy évtizedes hagyománya van a versengésnek, melynek az a célja, hogy a helyi és környékbeli gazdák is megmutathassák ügyességüket és rátermettségüket. Idén már többségében voltak a távolabbról - részben Vas megyéből - érkezett versenyzők, akik nemcsak hobbiból nevezik be fogataikat, de folyamatosan trenírozzák is a lovakat. Ez a színvonalon is meglátszott: sokkal kevesebb volt a verőhiba, az iram pedig jelentősen felgyorsult.

A Munkalovak XI. Kerka Menti Fogathajtó Akadályversenye ezúttal is két részből állt. Először egy kétfordulós versenyszámban, közel kéttucatnyi akadály leküzdése során mérték össze tudásukat a hajtók, majd a Betyár Kupáért az úgynevezett vadászhajtás következett, ahol a gyorsaságon volt a hangsúly.

Eredmények. Fogathajtás: 1. Varga Szilárd (Uraiújfalu, segédhajtó Varga Szilárdné, Hanzi Bege és IQ Bege nevű lovaival), 2. Szalár Róbert (Alsószenterzsébet, Balogh Norbert, Árnyék és Szellő n. l.), 3. Szájer József (Körmend, Szájer Júlia, Molly és Juci n. l.), 4. Baranyai Zoltán (Oroklán, Orbán Erik, Szellő és Linda n. l.), 5. ifj. Szájer József (Körmend, Szájer Júlia, Molély és Juci n. l.), 6. Orosz László (Zalaboldogfa, Mészáros Annamária, Pajkos és Szofi n. l.). Vadászhajtás: 1. Orosz László (Zalaboldogfa, Mészáros Annamária, Pajkos és Szofi n. l. ), 2. Varga Szilárdné (Uraiújfalu, Varga Szilárd, Hanzi Bege és IQ Bege n. l.), 3. Németh Szabolcs (Körmend, Kovács Anikó, Fáma és Kacagó n. l.), 4. Szalár Róbert, 5. Szájer József, 6. Orbán Erik (Oroklán, Baranyai Zoltán, Szellő és Linda n. l.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!