Sport

2009.06.25. 02:27

Elkezdődött a fegyverropogás

Keszthely, Gyenesdiás (bl) - A Befag Keszthelyi Erdész Lövészklub megbízást kapott a Magyar Sportlövő Szövetségtől a tíz- és az ötvenméteres futócéllövő országos bajnokság versenyszámainak lebonyolítására.

Bóbics László

A szervezőbizottság a lehető legrövidebb időre próbálta összeállítani a különböző korcsoportú és különböző versenyszámú viadalokat, így hat napon keresztül, reggel 9 órától késő délutánig zajlanak majd a megmérettetések. A zalaiak - élükön a versenyszervezésben is nagy tapasztalattal rendelkező Keczeli Zoltánnal - minden feladatot megpróbáltak a legapróbb részletekig kidolgozni, hogy a magyar bajnokságon rajthoz állóknak ezúttal is csak magára a versenyzésre kelljen koncentrálniuk.

A megmérettetésre a zalai klubok (Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg) versenyzőin túl az ország számos lövészcsapatának (például Győr, Szentendre, Visegrád, Budapest) legjobbjai várhatók.

A verseny két, egymáshoz közeli helyszínen zajlik: a keszthelyi erdészet Sopron utcai légpuskás csarnokában, valamint a gyenesdiási Sportlőtér Centrumban. A fiatalabbak már el is kezdték a küzdelmeket, s rövidesen a felnőttek is csatlakoznak majd hozzájuk. Zalai szempontból a szombati nap ígérkezik a legérdekesebbnek.

A szakma részéről nagy figyelem kíséri például a keszthelyi Borsos Bence teljesítményét, hisz ő két győri társával a közeljövőben junior Európa-bajnokságon állhat majd rajthoz.

A keszthelyiek szakedzője, Keczeli Zoltán hivatalosan bejelentette, hogy új országos csúcs beállítására tesznek kísérletet a 50 méteres, 30 lassú lövéses nemzeti versenyszám csapateredményében. A hajdani Európa-bajnok megjegyezte: nem akarnak előre inni a medve bőrére, de ilyen jó csapatot már régen látott, amely ha tudása legjavát nyújtja, csak balszerencsével maradhat el az áhított rekordtól.

Ez a nem szokványos bejelentés annak köszönhető, hogy az elmúlt időszak versenyszerű edzésein és erőfelmérőin olyan jó eredményeket értek el a keszthelyi lövők, hogy nagy esély van általuk egy újabb csúcs megdöntésére. A korábbi rekord egyébként szintén a keszthelyiek nevéhez fűződik, mind egyéniben, mind pedig csapatban.

A sportolók körében nagy a találgatás azzal kapcsolatban, hogy kik alkotják majd a keszthelyi csapatot a bajnokságon. Olyan tehetséges és nagyszerű versenyzők vannak a jelöltek között, mint Szadai László és Farkas Ferenc, valamint az a Szabó Ottó, aki hétszeres országos bajnok, és 283 körrel tartja a szám országos csúcsát is. Szadai László a legutóbbi versenyen 280 körrel tudott nyerni, s Farkas Ferencnek ugyancsak 280 köregység az egyéni legjobbja. És akkor még nem esett szó Magyar Gyuláról és Szabó Lóránt Péterről, akik a tavalyi ob-n értek el kiváló eredményt. Csapathirdetés csak az utolsó pillanatban várható.

A bajnokságon várhatóan az izgalom és az érdeklődés is szombaton lesz a legnagyobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!