Sport

2009.03.28. 03:27

Kora este kezdenek

Zalaegerszeg (va) - A száguldó cirkusz 25. alkalommal tér vissza Ausztráliába, ahol Melbourne 1996 óta helyszíne a versenynek.

Varga Andor

Az Albert-park mesterséges tavát övező aszfaltcsík 5303 méter hosszú, s a nyitófutam hagyományos helyszínének tekinthető: az elmúlt 13 évben csak egyszer nem itt virradt a mezőnyre a szezonkezdet. Egy éve Hamilton (McLaren) állt a rajtrács élén, a versenyben a leggyorsabb kört Kovalainen (McLaren, 1:27,418) érte el, a dobogón pedig Hamilton, Heidfeld (BMW) és Rosberg (Williams) fogadta a gratulációkat.

Az idei versenyen van egy - a mi időzónánkban ugyancsak értékes - újítás: a helyi idő szerint délután két órai rajt helyett a verseny 17 órakor kezdődik, avagy Magyarországon nem hajnali ötkor, hanem reggel nyolckor kezdődik a közvetítés. Kivált nehéz lett volna korán kelnünk, hisz a tavaszi óraátállítást is ezen a hétvégén szenvedjük meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!