Sport

2008.10.10. 02:27

Érmet is remélnek

Nagykanizsa (bb) - A Szan-Dia Fitness SC október 25-én rendezi meg a Zsigmondy-csarnokban az Alfa Top Sport Kötélugró Európa-bajnokságot. A számos nemzet kötélugróit felvonultató viadalról, a kiegészítő programokról <em>Vágó Lászlóné</em> edző számolt be.

Benedek Bálint

A kanizsaiak bő egy évvel ezelőtt kezdték el az Európai Mesterek Tornája néven is emlegetett viadal szervezését, melyen egyébként ünnepel is a sportág, hisz öt éves a Magyar Ugrókötél Szövetség.

- Kétségtelenül óriási népszerűség övezi a kötélugrást - kezdte Vágó Lászlóné, a Szan-Dia FSC edzője. - Ritmusossága és lendületessége miatt ma már nemcsak a lányok sportja, hanem egyre inkább a férfiaké is.

A dél-zalai rendezésű, egynapos Eb-re eljön a sportág krémje, a kvalifikációs versenyekről az első öt helyen végzett kötélugró indulhat.

- A magyar női csapatba sajnos nem került be tanítványunk, Hetési Violetta, ugyanis csak 7. lett - mondta Vágó Lászlóné. - Ettől függetlenül nincs okunk a panaszra, hisz a 15 éves Szakáll Péter és a 19 éves Hárs Gergő a férfiak egységét erősíti.

A szan-diások a versenyt követően, de még az eredményhirdetés előtt óriási show-val készülnek. S milyen esélyekkel pörgetik a kötelet a kanizsaiak? Érmet szeretnének nyerni hazai közönség előtt, s a legfényesebbet talán majd Hárs Gergő szállítja.

Ezek is érdekelhetik