Motor

2018.05.16. 19:27

Horváth Ádám kiválóan kezdte az zóna Eb sorozatát

Többször írtunk már Horváth Ádámról, a Kanizsa Moto­cross SE  mindössze tízéves, ámde nagyon tehetséges versenyzőjéről. Nemrég két rangos nemzetközi futamon is indult.

Kerkai Attila

Horváth Ádám egy korábbi versenyén látható, aki most már a nemzetközi színtéren is bizonyított Fotó: A szerző

Az Európa-bajnoki sorozat – amelybe Horváth Ádámot benevezték – különböző zónaversenyekből áll. Magyarországon – közelebbről Kiskunlacházán – a délkeleti régió futamát rendezték meg. A kanizsai versenyző a 10–12 évesek között (65 kcm) indult, vagyis esetenként két évvel idősebbek között versenyezve. Jól sikerült a bemutatkozása, ugyanis mindkét futamában a harmadik helyen végzett, így az összetettben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel a tehetséges kanizsai motoros.

Horváth Ádám egy korábbi versenyén látható, aki most már a nemzetközi
színtéren is bizonyított Fotó: A szerző

A magyarországi futam volt a második a sorban (az elsőt Görögországban rendezték, Horváthék nélkül), a harmadik pedig a bulgáriai Sevlievo. Itt viszont már újra nyeregbe pattant Horváth Ádám. A világbajnoki pálya, – ahol MXGP versenyeket is rendeznek – sok kihívást tartogatott. Hatalmas ugrókkal tarkított, nagy technikai tudást és komoly erőnlétet igénylő pálya. Horváth Ádám itt óriási csatákban, nagyon kemény ellenfelek között az első futamban 3. helyet, a másodikban 2. helyet szerzett. A két menet eredményei alapján a végső értékelésben is második helyezett lett, egyedüli magyar indulóként. A megszerzett 42 ponttal (plusz az előző versenyen kapott 40-nel) összesen 82 pontja van a sorozatban és ezzel bőven bent van az első tízben, ugyanis az 5. helyen áll.

Horváth Ádám számára horvátországi és szerbiai viadal következik még a zóna Eb-kvalifikációs sorozatában. A négy zóna első tíz-tíz helyezettje a csehországi Loketben július végén a döntőben küzdhet meg a korosztály Európa-bajnoki címéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!