SÉTA

2017.11.21. 12:30

Sportlövő bajnokunk, Nagy Richárd

Károlyi Dorina és Rózsás Szabina - ZSzC Munkácsy Mihály SzG és SzKI Zalaegerszeg

Ricsi már 12 országos bajnoki címmel, egy nemzetközi első helyezéssel rendelkezik

Ha készítenénk egy felmérést, hogy vajon melyik az a sportág, amit a legtöbb fiatal előszeretettel művel, kétségkívül a fiúk körében a foci vinné el a pálmát. Iskolánk egyik tanulója, Nagy Richárd kicsit másképp vélekedik erről a kérdésről, és fiatal kora ellenére egy igen férfias sportágat űz már évek óta.

Ricsi 10. évfolyamos közlekedésgépész osztályban tanul, autóelektronika szakirányon, és majd a távoli jövőben is ezzel szeretne foglalkozni. Mostanság azonban az ereje nagy részét a sport, azon belül a futócéllövészet köti le. 4 éve a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub leigazolt futócéllövő sportolója, aki már most, 16 évesen kiemelkedő eredményeket ért el. „Úgy kezdődött az egész, hogy anyukám ismerte az edzőt, aki megkérdezte, hogy nem szeretnék-e klubtag lenni” – mondta az ifjú bajnok. Ricsi eddig már 12 országos bajnoki címmel, egy nemzetközi első helyezéssel rendelkezik – ezt Plzenben érte el, valamint csapatban két bronzérmet is szerzett a Győrben megrendezett Európa-bajnokságon másik két csapattársával, Sándor Istvánnal és Mácsek Áronnal.

A sportlövészetnek több fajtája van, Ricsi ezek közül a futócéllövő szakágban jeleskedik, azon belül is 10 méteren légfegyverrel, 50 méteren pedig 0.22-es golyóspuskával lő. Érdekesség Ricsi életében, hogy az ikertestvére, Viktória is kedvet kapott, és 2 éve elkezdett ő is sportlövészettel foglalkozni.

Ricsi jelenleg is szorgosan edz, hogy a jövő évi Budapesten rendezendő Európa-bajnokságon jó helyezést érjen el mind egyéniben, mind pedig csapatban. Hosszú távra tervez ezzel a sportággal, most még az utánpótlást erősíti, de majd szeretne a felnőttek között is versenyezni.

Ricsi már 12 országos bajnoki címmel, egy nemzetközi első helyezéssel rendelkezik

Természetesen tudja, hogy a sport mellett szükség van arra is, hogy a tanulmányaival foglalkozzon, így nem hanyagolja el a tanulást sem. Jó eredménnyel rendelkezik, érettségi után technikusi vizsgát is szeretne tenni. Hogy mennyire fontos számára a tanulás, mi sem mutatja tisztábban, hogy történelem tantárgyból az előző tanévben országos második helyezést ért el az Örökségünk ’48 versenyen. És ezek mellett arra is van ideje, hogy az iskolai műsorokban is szerepeljen.

Úgy gondoljuk, hogy Nagy Richárd valamennyi diáktársunk példaképe lehet!

Gratulálunk neki és további szép eredményeket, sikereket kívánunk sportban, tanulmányokban és az élet valamennyi területén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!