Sármellék

2015.02.10. 15:45

Vastapsot kaptak - Jelmezbe bújtak a szépkorúak

Sármellék - Vasárnap jelmezes nyugdíjasok töltötték meg a művelődési központot.

Civil Tudósítónktól

Az Aranykorúak Társasága által szervezett programon közel húsz klub vett részt több, mint háromszáz taggal.

A jelmezesek megszemélyesítettek cowboyt, kuktát, csuhás barátot, dámát, kisasszonyt, kéményseprőt, rockzenekart, kis ovisokat, méhecskéket, s még sorolhatnánk a vastapsot kiérdemelt ötletek sorát.

Az alsópáhoki nyugdíjasklub tagjai cigánytánccal örvendeztették meg a közönséget. Fotó: a szerző

A zsűri több első helyezést osztott ki. Az egyéni versenyzők között a legjobbnak a Cserszegtomaji Aranykorúak klubját képviselő Mátésné Horváth Anna által megidézett Chaplin és a vindornyaszőlősi Őszirózsa Dalkör két tagja, a kéményseprőt alakító Horváth Dezsőné és a Cifra Marcsának öltözött Bohár Zsigmondné bizonyult. A néhány fős közösségek közül az alsópáhoki Nefelejcs Nyugdíjasklubból Kiss Jánosné és Kiss Józsefné került az élre, a Hacsekné és Sajóné című pamflettel. A nagy létszámú klubok legjobbjainak a helybeli nyugdíjasklub 12 hónapot zenei aláfestéssel bemutatott csapata, valamint az alsópáhoki roma pereputty cigánytánca bizonyult.

A Vöröskereszt kitüntetéseinek átadására is sor került. A Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet dr. Baracskai Józsefné, a Vöröskereszt megyei igazgatója nyújtotta át a keszthelyi Ulveczky Menyhértnének és a zalaszántói Kukucska Máriának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!