Sárhida

2011.10.26. 13:14

Kirándulás a Vértesben

A Sárhidán szerveződő immár hagyományos őszi kirándulásunk ismét nagyon jól sikerült. Minden a helyén volt: jó idő, jó bor és jó társaság.

Mázsa Ferenc

Október 22-én, szombaton reggel 6 órakor telt házas kirándulásra indult 48 fő Sárhidáról. A cél a Bakonyon keresztül a kevésbé látogatott, de annál szebb Vértes volt. Az égiek is az utazókkal voltak, mert már reggel 8 órától egészen napnyugtáig gyönyörű napsütésben fedezhettük fel a térség gyönyörű látványosságait. Első állomásunk Sümeg volt, a várat csak autóbuszból tekintettük meg, majd pedig a tavaly októberi vörösiszap-ömlés egyik emblematikus településére, Kolontárra látogattunk. Az emlékpark és az új utca meglátogatása után Pápára indult a csoport, ahol egy rövid városnézésen vett részt.


Ezután egy közel másfél órás út után érkeztünk meg az Oroszlány melletti Majk-pusztára, ahol a hallgatást (kevésbé némaságot) fogadott kamalduki szerzetesrend cellaegyüttesét, a templomot és apátsági épületet néztük meg.

 
A  meghitt környezet után egy másfajta elmélyülést kívánó helyre, a móri Bozóky Pincészethez érkeztünk, ahol többek között a méltán híres móri ezerjót is kortyolgathatta a csapat. A borozás után megmásztuk Csókakő várát, majd pedig este 7 órára a Somlóvásárhelyen egy ízletes vacsorán vett részt a mozgalmas és tartalmas programokban kellemesen megfáradt társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!