Ünnep

2023.05.18. 17:00

Köszöntés a 90. születésnap alkalmából

Születésnapja alkalmából köszöntötte Somogyi Józsefnét Kelemen Tamás, Pacsa város polgármestere. Somogyi Józsefné május elején ünnepelte 90. születésnapját.

Arany Gábor

Kelemen Tamás és Somogyi Józsefné

Fotó: Pacsa Önkormányzat

Novák Irma néven Pacsán jött világra, kettő testvérével együtt ma is ugyanabban az utcában élnek. Pacsán járt iskolába, élénken emlékszik arra az időszakra is, amikor a háború idején az iskolából hadikórház lett, és ők kényszerűségből máshol tanultak. Dolgozni 15 évesen a téeszben kezdett, 1955-ben ment férjhez a zalaapáti születésű, akkor Pacsán dolgozó párjához, aki az utcán, séta közben figyelt fel rá. A családi házuk 1964-ben készült el, kettő gyermekük született, négy unokával, hat dédunokával büszkélkedhet. Férjét húsz éve veszítette el.  

Forrás: Pacsa Önkormányzat

Dolgos éveit nyugdíjazásáig a tésztagyárban töltötte. A munkahely mellett háztáji gazdaságban is sok feladatot vállalt, a zöldségeskertben és a szőlőhegyen szorgoskodott. Mindezek mellett kecskék tartásával, sajtkészítéssel is foglalkozott. A sütés-főzés is a mindennapjai része volt, lakodalmakba hívták főzni a környező településekre is. Ma is rendszeresen süt, kiflik, kalácsok, sütemények kerülnek ki kezei alól. Kelemen Tamás virágcsokorral kedveskedett Somogyi Józsefnének  és átadta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, az önkormányzat köszöntőlapját pedig dr. Benedek Karolina jegyző nyújtotta át az ünnepeltnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!