Rendőrségi

2016.05.20. 15:08

Hajnali rablás a pékségnél, késsel és ököllel

Zalakomár – Néhány tucat ellopott péksütemény több év fegyházat ér, mert késsel, léccel támadtak a tolvajok, amikor lebuktak.

Arany Gábor

Az ügyben pénteken született jogerős ítélet az egerszegi törvényszéken.

A többszörösen büntetett, 44 éves K. István és szintén büntetett előéletű 28 éves társa, S. Sándor 2015. március 31-ére virradóan negyed egy tájt bukkant fel Zalakomárban a Petőfi utcai pékségnél, mert azt remélték, hogy kapnak süteményeket. Zárt bejáratot találtak, ezért a két férfi átmászott a kapun, és az udvarra hűlni kitett péksüteményekből megpakolták táskájukat. Nyolcvan darab, közel nyolcezer forint értékű áruval indultak volna haza, amikor az egyik dolgozó észrevette őket. Felszólította a tolvajokat, hogy az árut adják vissza, de ők átmásztak a kapun és távoztak. A dolgozó ezért kinyitotta a kaput, a tolvajok után eredt és újra a péksütemények visszaadására szólította fel őket. Ekkor K. István késsel megfenyegette, majd társával biciklin elhajtottak. Ekkor a pék is kerékpárra pattant, a közeli boltnál utol is érte a két tolvajt, aki a portékát addigra már elrejtette. Hiába kérte tőlük újra a péksüteményeket, mert rövid szóváltás után S. Sándor is kést vett elő és "agyonszúrlak" felkiáltással  üldözőbe vette a dolgozót, amihez csatlakozott K. István is. Így értek vissza a pékséghez, ahol épp kilépett az udvarra a megkergetett dolgozó testvére, aki  megkérdezte, mi a probléma. Válaszul S. Sándor a közben magához vett másfél méteres léccel, K. István pedig ököllel ütötte meg, amitől áldozatuk a földre került. Ezután még megrugdalták, orrcsontját törték, majd a testvérének segíteni akaró férfi ellen fordultak, S. Sándor többször késsel feléje szúrt, a pólóját átvágta, de nem sebesítette meg. Ennyivel megelégedtek  és távoztak.

A kanizsai járásbíróságon idén január végén társtettesként, felfegyverkezve, a dolog megtartása végett erőszakot alkalmazva elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés miatt  S. Sándort 5 év 2 hónap, míg K. Istvánt 6 év 6 hónap fegyházra ítélte, amit a törvényszék tegnap helybenhagyott.

Címkék#rablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!