Rendőrségi

2015.12.15. 11:35

PIN-kód a bankkártya mellett, 300 ezer forintot emelt le a besurranó tolvaj anya és fia

Zalaegerszeg – Anya és fia százezreket szerzett lopott bankkártyával, de szinte perceken belül le is buktak.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint a lopások és más bűncselekmények miatt itthon és külföldön számtalanszor elítélt - az eseméynek idején feltételesen szabadlábon lévő - 46 éves, zalaegerszegi T. Klára és 20 éves fia, F. András ez év augusztus 14-én estes nyolc és fél tíz között surrant be egy páterdombi családi házba – köszönhetően a nyitva felejtett bejárati ajtónak. Az étkezőből két, számos értéket rejtő  táskát loptak el. Az egyikben adathordozók lapultak, míg a válltáskában a 21 ezer forintot rejtő pénztárca mellett igazolványok, forgalmi engedély, valamint bankkártya és a PIN-kódja volt. A zsákmánnyal a besurranó tolvajok a város  másik felébe, a Platán soron lévő bankautomatához igyekeztek. A készülék kameráját letakarták, majd először lekérdezték a folyószámla egyenlegét, s ez alapján megpróbáltak egy összegben leemelni 370 ezer forintot, de ezt a gép elutasította. Ezek után két egyenlő részletben 300 ezer forintot vettek le a számláról. Ennyivel nem elégedtek meg, ezért még háromszor próbálkoztak – egyre kisebb, de több tízezer forintos összeg lehívásával –, ezeket a tranzakciókat azonban nem teljesítette az automata. A manőverekről közben a bank SMS értesítéseket küldött a folyószámla tulajdonosának, aki háromnegyed tíz előtt pár perccel bejelentést tett a rendőrség ügyeletére. Ez alapján a rendőrök percek alatt kiérkeztek a Platán sor, Landorhegyi út kereszteződésénél lévő automatához és a pár méterre található buszmegállóban igazoltatták az asszonyt, valamint a fiát. A ruhájuk átvizsgálásakor előkerült 330 ezer forintot lefoglalták.  A lopással okozott közel 380 ezer forintos kárból  300 ezer forint megtérült.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a  történtek alapján társtettesként elkövetett lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat az asszony és fia ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!