Rendőrségi

2015.02.20. 17:20

Kevesebb súlyos baleset történt

Lenti - Egy halálos baleset történt tavaly a Lenti Rendőrkapitányság illetékességi területén, hangzott el a városi baleset-megelőzési bizottság pénteki ülésén.

Korosa Titanilla

A súlyos sérüléssel járó balesetek száma a két évvel korábbihoz képest 44 százalékkal csökkent, mindössze 9 esetben zárult baleset súlyos sérüléssel, míg 32 esetben könnyű sérüléssel úszták meg az érintettek. Az országos és megyei tendenciákhoz hasonlóan itt is a személygépkocsi-vezetők okozzák a legtöbb balesetet, második helyen a kerékpárosok állnak, őket követik a nehézgépjárművek vezetői és a motorosok. A térség két legforgalmasabb útja közül a 75-ös számú főúton hat, a 86-oson hét, a többi úton 12 sérüléssel járó kerékpáros baleset történt. Az ittas közlekedők nyolc alkalommal okoztak közúti balesetet, ebből három járt sérüléssel. Tavaly 51 alkoholos állapotú járművezetőt igazoltattak a rendőrök és 40 esetben rendeltek el nyomozást ellenük.

Forgalom Lentiben. Új sebességmérőket helyeznek ki
Fotó: Kósa Róbert

Összegezve, csökkent a közlekedési balesetek száma, a 2013-as 171 helyett tavaly 148 esetet számoltak. Mivel az utakon továbbra is probléma a gyorshajtás, a sebesség mérésére idén új eszközöket használnak. Két fix helyű sebességmérő mellett mobil eszközöket is bevetnek, amelyek a sebesség meghatározása mellett olyan szabálytalanságok kiszűrésére is alkalmasak, mint a biztonsági öv használatának elmulasztása.

Az ülésen szó volt még az iskolásokat érintő baleset-megelőzési programokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!