Rendőrségi

2014.11.11. 08:02

Fiával akart ellopatni egy kutyát

Zalaegerszeg - Egy 44 éves férfi ellen javasolt vádemelést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, aki 17 éves fiát akarta rávenni arra, hogy lopja el a szomszéd kiskutyáját.

A rendelkezésre álló adatok szerint a zalabéri apa 2014. február 21-én telefonon felhívta az édesanyjával Kiskutason élő fiát és megpróbálta rábeszélni arra, hogy következő hónapban egyik este menjen át a velük szemben lévő házhoz és vigyen el onnan egy berni pásztor kiskutyát. Az apa azzal érvelt, hogy gyermekét ismeri az anyakutya, így ő könnyen el tudja lopni a kölyökkutyát. A férfi arra kérte a kamaszt, hogy egy utazótáskába tegye az állatot, majd vigye egy megbeszélt helyre. Az apa azt mondta fiának, hogy eladja a kutyát, az árából pedig kabátot vesz neki. A fiú elutasította apjának a kérését. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, aki azzal védekezett, hogy csak próbára akarta tenni gyermekét.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya G. I. zalabéri lakos ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!