Rendőrségi

2014.09.07. 07:20

Sztornózta a blokkokat és eltette a pénzt

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya sikkasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést egy 20 éves várvölgyi lány ellen.

A gyanú szerint a pénztárosként dolgozó nő 2012. október 30-a és 2013. augusztus 4-e közötti időben egy élelmiszerlánc több kereskedelmi egységében sikkasztott úgy pénzt, hogy a vevő fizetését követően a blokkot azonnal, jogtalanul sztornózta, és a pénzt eltulajdonította. Ezáltal boltokban leltárhiányt mutattak ki. A feljelentés szerint az okozott kár többszázezer forint.

A nyomozás során kiderült, hogy amikor a fiatal nő nem dolgozott, akkor nem volt hiány. A pénztárosnő azt mondta a rendőröknek, nem gondolta, hogy a tranzakciónak nyoma marad, azt hitte, hogy soha nem fog kiderülni a sikkasztás. A Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!