Rendőrségi

2014.05.22. 13:22

Idős férfit fosztott ki négy nő Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Közel másfél százezer forintjától szabadított meg idős, 86 éves férfit négy nő a zalai megyeszékhelyen szerdán dél tájt. A károsult bejelentését követően rövid időn belül rendőrkézre kerültek a bűncselekmény gyanúsítottjai.

Arany Gábor

A Vas megyében lakó férfi Hévízre tartva vonattal érkezett Zalaegerszegre, majd továbbutazása előtt betért egy vendéglátóhelyre, ahol szóba elegyedett néhány nővel. A diskurzusban még italra is meghívta őket, mire egyikük a közeli lakására invitálta, felcsalta a férfit. Itt a nő – bár a férfi tiltakozott ellene – félig levetkőztette és maga is megvált ruhái egy részétől. Az idős ember számára azonban gyanússá vált a helyzet, és megkereste ruháit, ekkor jött rá, hogy megszabadították 130 eurójától és közel százezer forintjától. A lakásban ugyanis elbújt a másik három nő, akik kihasználták a kínálkozó alkalmat. Amikor a férfi számon kérte a vele történteket, a nő kirakta a lakásból.

Bár az idős ember a történteket szégyellte, értesítette a rendőröket, akik – a férfi helyismeretének hiánya ellenére – hamar rátaláltak, és két órán belül a négy nőt is kézre kerítették. Ők addigra már másik lakásban, a barátnőjüknél bújtak el, az eurót forintra váltatták és egyikük az alsóneműjében elrejtette, de hiába.

A rendőrök őrizetbe vették a négy, 38-60 év közötti nőt – akik közül három már volt büntetve – és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A másik lakás tulajdonosnőjét, és az egyik nő fiát, aki a valutát forintra váltotta, most még csak tanúként hallgatták ki.

A csoportosan elkövetett kifosztásért, tekintettel a sértett idős korára, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A nők lebukásának híre elterjedt a városban, ennek nyomán csütörtök délig további három férfi jelentkezett, hogy hasonló eset elszenvedői voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!