Rendőrségi

2014.03.06. 12:16

Fertőtlenítőt ivott, azt hitte, ásványvíz

Nagykanizsa - Feltehetően fertőtlenítőszert ivott tévedésből a Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. egyik dolgozója szerdán délelőtt, mely szétmarta a nyelőcsövét és a gyomrát.

Horváth-Balogh Attila

A baleset tényét Kassai Zoltán, a vállalat vezérigazgatója érdeklődésünkre megerősítette, ám a részletekről addig nem kívánt nyilatkozni, amíg a belső vizsgálat le nem zárul. Azt elmondta, hogy a baleset Becsehelyen, egy víztartály tisztítása közben történt, s a szerencsétlenül járt férfit kollégái azonnal szakszerű elsősegélyben részesítették, szerinte részben ennek is köszönthető, hogy túlélte az áldozat. Más forrásból úgy tudjuk, hogy a dolgozó egy jelöletlen ásványvizes palackból ivott, amiben színtelen, szagtalan folyadék volt. A férfit előbb a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították, ahol az elvégzett gyomortükrözés a gyomor és a nyelőcső nyálkahártyájának súlyos károsodását igazolta. A beteg megkapta az elsődleges ellátást, majd az ilyen esetekre specializálódott fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályára vitték tovább. Itt ma Dr. Elek István osztályvezető főorvostól megtudtuk, hogy szerencsére, a férfi állapota stabil, de a súlyos mosószer-mérgezés még hosszadalmas kezelést igényel. Kérdésünkre elmondta: a balesetet szenvedett dolgozó vízfertőtlenítő szert ivott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!