Rendőrségi

2012.03.02. 13:16

Lebuktak - Rekord értékű hamis árut foglaltak le

Rekord fogást bonyolítottak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a napokban a nyugati országrészben. Ellenőrzéseik során összesen 387 millió forint értékű hamis árut, lábbeliket, kulcstartókat, kés- és edénykészleteket lefoglalták.

zaol.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak a nyugati országrészben, amelynek során rekord értékű hamis árut foglaltak le négy magyar és két szlovák forgalmi rendszámú kamionból.

Az egyik kamion a Brit Virgin szigetekről származó rakományt szállított. A legális rakomány közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9.540 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak 9 és fél millió Ft értékben. 

A másik tehergépkocsi Törökországból tartott Szlovákiába. A szállítmány átvizsgálásakor a NAV munkatársai az eredetire megtévesztően hasonlító 8510 darab különféle autós emblémával ellátott kulcstartót és 80 darab Mercedes emblémát találtak, összesen 9 és fél millió Ft értékben.

Két szállítmányban pedig - szintén a Virgin szigetekről, valamint Hongkongból érkező – a legális cipőszállítmány közé rejtve 4.308 pár Adidas védjeggyel ellátott hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió Ft értékben.

Egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei két magyar forgalmi rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak. Az egyik kamion rakományának átvizsgálása során 9.200 darab, Bachmayer márkajelzésű, védjegyoltalom alatt álló késkészlet került elő, 276 millió Ft értékben.  A másik szállítmány pedig 1.556 darab Bachmayer Solingen márkajelzésű, az eredetire megtévesztően hasonlító edénykészletet tartalmazott, 70 millió Ft értékben.

Áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!