Rendőrségi

2012.03.07. 11:35

Két halálos baleset: busznak csapódott egy autó, gázolt a vonat

Két halálos baleset történt közel egy időben hétfőn este nyolc óra tájt a megyeszékhelyen, illetve közelében. A 76-oson frontális ütközéshez, a Zalaegerszegen pedig halálos vonatgázoláshoz vonultak a rendőrök.

zaol.hu

Hirtelen áttért a felezővonalon az Opel (kedd 19:30)

A busz sofőrjének beszámolója szerint, az alsónemesapáti elágazó utáni emelkedőt követő kanyarokban bukkant fel két autó szemből. Az első elment az 50 km/órás tempóval haladó autóbusz mellett, a mögötte érkező viszont váratlanul áttért a felezővonalon és a busz bal elejének ütközött.

A becsapódás erejétől az Opel Astra húsz méterre visszavágódott saját sávjába, a sofőrje azonnal meghalt. A buszon tízen utaztak, egyikük csigolyatörést szenvedett.

- Baleset után természetesen igyekszünk a járművezetőnek segíteni -  kezdte érdeklődésünkre ismertetni az ilyenkor szokásos eljárást Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési igazgatója.  - Szabadnapokat kap, a vezénylését úgy alakítjuk, hogy ne kelljen pár napig munkába állnia. Erre egyébként a rendőrségi eljárás miatt is szükség van. Ha igényli, vagy úgy látszik rajta, hogy rászorul, akkor pszichológushoz irányítjuk, aki segít neki feldolgozni a történteket  - magyarázta.
 
A hétfőn este balesetet szenvedett budapesti járat utasaiért kisbuszt küldött a Zala Volán, ők így jutottak be a megyeszékhelyre.  - Ez volt a kisebbik gond, mert több másik járatunk rekedt az útzár miatt kialakult sorban -  folytatta az igazgató.  - Megfordulni, tolatni nem tudtak, így maradt az órákig tartó várakozás. Legtöbb járat a megyeszékhelyről kifelé indult, hazatérőket szállítottak. Nekik nem tudtunk sajnos segíteni, több órás késéssel jutottak céljukhoz. - Olyankor, ha  megyeszékhelyre tartó járat késik ilyen sokat, és emiatt nem tudnak  továbbmenni céljukhoz az utasok, akkor éjszakára  kinyittatjuk a várótermet és ott helyezzük el őket - tette hozzá.

Az igazgató elmondta, évente pár balesetben részesek a Zala volános buszok, míg okozóként évek óta nem kerültek be rendőrségi jegyzőkönyvbe. Tegyük hozzá, helyközi járataik 18, a helyiek 5 millió kilométert tesznek meg évente.


Gázolt a vonat

Ezzel szinte egy időben a rendőrök a ZTE stadion mögött is dolgoztak a Zalalövő felé  vezető vágányoknál. Itt a vonat egy gyalogost gázolt halálra.A férfi borosflaskájával  ült ki  a vágányára és az egy kocsiból álló  hodosi járat érkezésekor belépett  a sínek közé. Hiába ment a vonat alig 40 km/órás tempóval, megállni  nem tudott és elütötte a szerencsétlen embert, aki rögtön életét vesztette.

 Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság rendkívüli halál miatt indított közigazgatási eljárást. Az érintett vasúti pályaszakaszon a vasúti forgalom 20.00 órától 21.50 óráig szünetelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!