Rendőrségi

2012.02.20. 14:20

Ittasan vezette haverja átrendszámozott Mazdáját

Vasárnap hajnalban magyar rendszámmal ellátott Mazda típusú személygépkocsival közlekedő férfiakat igazoltattak a rendőrök Keszthelyen.

zaol.hu


A jármű vezetőjének alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredményt hozott, így vele szemben ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A gépkocsi ellenőrzése során kiderült, hogy az Ausztriában honos járművet az osztrák hatóságok kivonták a forgalomból, az azon elhelyezett magyar forgalmi rendszám eredetileg egy Lancia típusú személygépkocsira lett kiadva. Előkerült az eredeti osztrák forgalmi engedély is, melyet a magyar rendszámokkal együtt lefoglalt a rendőrség.

A gépkocsi magyar tulajdonosa, aki utasként foglalt helyet a járműben, elismerte az átrendszámozást, valamint azt is, hogy tudatában volt annak, hogy ismerőse alkoholt fogyasztott mielőtt átengedte volna neki a vezetést, így vele szemben járművezetés tiltott átengedése, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!