Rendőrségi

2011.11.26. 09:50

Brutális este: megerőszakolták és kifosztották az idős nénit

Társtettesként elkövetett rablás, és életveszélyt okozó testi sértés, erőszakos közösülés, súlyos testi sértés, valamint magánlaksértés. Ezek miatt ítélt a pécsi bíróság két fiatalt 10 év fegyházra, illetve 5 év fiatalkorúak börtönére.

Arany Gábor

Nagy László (21) és társai, N. Richárd (18), valamint N. Erik (17) 2009. október 3-án éjszakába nyúló összejövetelen vettek részt a Söjtörhöz tartozó Szénásvölgy-pusztán. Éjfél után indultak haza, ekkor határozták el, hogy pénzt szereznek a közelben lakó idős pártól. Rájuk törték az ajtót, és pénzt követeltek.    A nemleges feleletre a támadók ütleggel válaszoltak. Földre rántották a férfit, és annyira megverték, hogy eltörtek bordái, légmellet kapott, ami közvetlen életveszélyt eredményezett. Ezután az asszonynak estek neki, megverték, majd Nagy László letépte hálóruháját és megerőszakolta. Ezek után átkutatták a lakást, és pár holmival, megbontott doboz cigarettával, zseblámpával, tíz tojással, öngyújtóval és húszezer forinttal távoztak. Bár az orrcsontja törött, és számos zúzódást szenvedett el, a fenyegetések miatt az asszony csak reggel kért segítséget. Az idős férfi sérülései maradandó fogyatékosságot eredményeztek, munkaképessége 15 százalékkal csökkent. A fiatalok egymásnak és önmaguknak, de főleg a tényeknek ellentmondóan idézték fel azt az estét. Nagy László például az erőszakos közösülést az eljárásban csak akkor ismerte el, miután a szakértői vizsgálat eredményével szembesítették. Nagy Lászlót a bíróság 10 év fegyházban, N. Richárdot 5 év fiatalkorúak börtönében töltendő szabadságvesztésre ítélte. A közügyek gyakorlásától 8, illetve 4 évre tiltották el őket, de meg kell fizetniük 4,5 millió forint bûnügyi költséget is. Harmadik társukat – aki szökésben volt – külön eljárásban vonták felelősségre. A Zala Megyei Bíróság első fokon hozott határozatát pénteken a Pécsi Ítélőtáblán dr. Krémer László tanácsa tárgyalta s hagyta helyben, elutasítva a felmentésre, enyhítésre irányuló fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!