Rendőrségi

2011.07.01. 07:59

Kábítószer postai küldeményekben

Két és fél kiló kábítószert találtak három postai csomagban a pénzügyőrök a napokban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

MTI

Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő elmondta: minden, külföldről Magyarországra küldött csomag a NAV postaforgalmi szolgálati helyére érkezik vámkezelésre. A kockázatelemzés alapján végzett ellenőrzések során találták a kábítószert - tette hozzá.
   
A NAV közleménye szerint a pénzügyőrök először egy Argentínából Magyarországra küldött csomagot ellenőriztek. A küldeményben különféle gombok voltak, de a súlyuk gyanús lett a vámosoknak. Ezért az egyik gombot szétbontották, és "gondosan becsomagolt fehér port" találtak benne.
   
A gombokban összesen fél kilogramm fehér por, az előzetes vizsgálatok alapján kokain volt, feketepiaci értéke mintegy hétmillió forint - írta a NAV.
   
Két másik csomagban is találtak "gyanús fehér port" a pénzügyőrök, ezekben összesen több mint két kilogramm metamfetamin volt.
   
A NAV a kábítószereket lefoglalta, és eljárást indított.
   
A postaforgalmi szolgálati helyen a pénzügyőrök ebben az évben csaknem harminc alkalommal több mint harminc kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le - olvasható a NAV közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!