Rendőrségi

2011.06.20. 09:14

Elraboltak és prostitúcióra akarták kényszeríteni

Az utolsó tagját is elfogták annak a bandának, amely hónapokkal ezelőtt Budapesten elrabolt, majd prostitúcióra akart kényszeríteni egy fiatal lányt - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

MTI

A nyomozás eddigi adatai szerint M. Zoltán és társai idén januárban a lányt Budafokon gépkocsiba kényszerítették, egy pesterzsébeti lakáshoz vitték, majd autót váltottak, és egy Győr melletti településre szállították - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében a police.hu-n.
   
A BRFK szerint a személyi szabadságától megfosztott lányt azért vitték vidékre, majd tartották fogva, hogy M. Zoltán elvárása szerint prostituált legyen.
   
A rendőrök hónapok óta tartó nyomozásának köszönhetően az elkövetőket megtalálták, a fogvatartott lányt pedig kiszabadították. A rendőrök először három férfit fogtak el, majd a napokban további két emberrel bővült a gyanúsítottak köre. Négy elkövető előzetes letartóztatásban van, ötödik társuk szabadlábon védekezik a személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!