Rendőrségi

2011.05.19. 12:19

Szikével hadonászott a buszon az agresszív osztrák férfi

Szikével kezdett hadonászni egy németül beszélő férfi egy buszon, mikor a sofőr a végállomáson leszállásra szólította fel. A busz vezetője csak lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem sérült meg.

zaol.hu

Kedden este a zalalövői Szabadság téren lévő végállomáson az egyik menetrend szerint közlekedő járat sofőrje, miután a többi utas már elhagyta a járművet, leszállásra szólított fel egy férfit, aki az úton egyébként végig hangoskodott. A férfi a felszólításra német nyelven agresszíven válaszolt, majd a zsebéből elővett egy szikét és azzal a sofőr arca, valamint torka előtt hadonászott. Az autóbuszvezető elhátrált a férfi elől, ezért nem szenvedett sérülést. A németül beszélő férfi ezt követően leszállt a járműről.

A kapott bejelentés alapján a rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható osztrák állampolgárságú férfit, akinél személyazonosításra alkalmas irat nem volt. Ezt követően előállították a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Ügyeletére, ahol azonosítását a Hegyeshalmi Rendészeti Együttműködési Központon keresztül, az osztrák hatóságok közreműködésével sikerült végrehajtani.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az osztrák férfit a rendőrök őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!