Rendőrségi

2011.05.04. 10:49

Pezsgősüveg-ügy: 11 és 12 éves gyerekek dobták le

Nem szándékosság vezette azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik egy tatabányai tízemeletes ház tetejéről március 7-én ledobtak egy pezsgősüveget, és az életveszélyes fejsérülést okozott egy arra sétáló lánynak - jelentette be az üggyel foglalkozó rendőrségi nyomozócsoport vezetője szerdai tatabányai sajtótájékoztatóján, miután két hónapi keresés után megtalálták a tetteseket.

MTI

A gyerekek egy őket csúfoló csoport elől mentek be a tízemeletes épületbe, és a tetőről szétnéztek. Lerúgtak egy üvegdarabot, majd kitalálták, hogy az ott lévő két üveget együtt ledobják. A fiú meggondolta magát, a lány viszont ledobta a kezében tartott palackot. Hallották a sikoltást és a ház előtt, látták a fejen talált lányt, de elhagyták a helyszínt, és szüleik előtt is titokban tartották tettüket - ismertette Fazekas István zászlós.
   
A sérült 11 éves lány sikeres koponyaműtéten esett át, és azóta elhagyta a kórházat.
   
A nyomozó az MTI-nek elmondta, hogy az elkövetők életkoruk miatt nem büntethetők, családi körülményeik, életvitelük nem mondható rendezetlennek. Ügyüket az eljárás után átadják a gyámhatóságnak, az pedig a családi körülmények vizsgálata után javasolhat további intézkedést.
   
A rendőrségi tájékoztatás szerint az eljárás során csaknem kétszáz lakásban hallgattak meg embereket; adatokat gyűjtöttek az iskolákban, és megtalálták azt a baráti társaságot is, amely még 2010 decemberében a tetőn hagyta az üvegeket. Az egyik lakó a helyszínről fényképeket készített, az ezen látható személyek ellenőrzése is segítette a tettesek megtalálását.
   
Mivel a nyomozás rendőri eszközökkel vezetett sikerre, a kitűzött 250 ezer forintos nyomravezetői díjat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság visszavonja. A városi önkormányzat viszont az ugyancsak 250 ezer forintos díjat a nyomozásban közreműködők jutalmazására vagy eszközvásárlásra ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!