Rendőrségi

2011.04.19. 09:27

Életveszélyesen megsebesítette ismerősét

Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla kedden egy 53 éves mindszenti rokkantnyugdíjast, aki egy szóváltás után életveszélyesen megsebesítette egy ismerősét, s később két másik férfit is bántalmazott.

MTI

A két általános iskolai kisegítő osztályt végzett, írni és olvasni nem tudó Boldizsár Béla 2009. június 11-én ittasan összeszólalkozott egy mindszenti csárdában egy férfival, azt kifogásolva, hogy a helyi önkormányzat a férfit vette fel az ő korábbi munkakörébe. A vádlott többször is megütötte a férfit, aki egy az állcsúcsára mért ökölcsapás után hanyatt esett és beütötte a fejét a csárda keramitburkolatába. Az eszméletlen, közvetlen életveszélyes állapotba került sértetthez a csárda egyik alkalmazottja hívta ki a mentőt.
   
Három hónappal később a vádlott a mindszenti önkormányzatnál dolgozó egyik köztisztviselő férjével szólalkozott össze az utcán. A vita amiatt alakult ki, hogy a férj felelősségre vonta a vádlottat, amiért az több hónapon keresztül zaklatta az ő házastársát egy gyámügy miatt. A vádlott legalább kétszer megütötte a sértettet, aki az út menti árokba esett, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
   
Egy hónappal később egy másik férfi már súlyosan megsérült egy a vádlottal kialakult vita után. Azt követően szólalkoztak össze, hogy a sértett meglátta, a vádlott által az utcára kihordott építési törmelék miatt az esővíz nem tud lefolyni. A vádlott őt is ököllel ütötte meg, a férfinak az orrcsontja törött el.
   
A táblabíróság három rendbeli, köztük egy életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és jogerősen három és fél év börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!