Rendőrségi

2011.01.27. 12:34

Készer is gyilkolt? Az anyja megölése ügyében keresett férfit gyanúsítják egy 2006-os emberöléssel

Mint arról korábban beszámoltunk, január 19-én Szombathelyen megöltek egy 45 éves asszonyt. A gyilkossággal a nő 25 éves fiát gyanúsítják, ám egy DNS vizsgálat alapján a fiút egy 2006-os emberöléssel is összefüggésbe hozták.

zaol.hu


A gyilkosság 2006. szeptember 26-án történt Szombathelyen a Jászai Mari utcai garázssoron lévő lerakatban. A tettes 57 késszúrással ölte meg egy 70 éves boltost, majd  véres ruházatban, feltehetően gyalogosan menekült.  A tettest azóta sem sikerült elfogni.

Január 19-én egy 45 éves asszonyt találtak holtan Szombathelyen, s néhány nappal később elfogták a nő fiát, mint  a gyilkosság gyanúsítottját. A fiú öngyilkosságot kísérlet meg, s búcsúlevelében beismerte anyja megölését.

Mint kiderült, a két esetet az elkövető személye kapcsolhatja össze. A rendőrök ugyanis a 2006-os gyilkosság helyszínén rögzített DNS alapján a 25 éves szombathelyi férfit gyanúsítják az akkori brutális gyilkossággal is.  Mint Halmosi Zsolt Vas megye rendőrfőkapitánya csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, a gyanút szinte teljes bizonyossággal alátámasztotta a korábbi helyszínről származó és a gyanúsított férfitól az újabb bűncselekmény után nyert DNS-minta összehasonlítása.

További részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!