Rendőrségi

2011.01.29. 12:30

Kábítószeres csalók loptak: zalai tettes is közreműködött

Szombathelyi, illetve zalaegerszegi csalók indultak lopni Harasztifaluba pénteken. Egy családi házból úgy sikerült ékszereket elvinniük, hogy a társaság női tagja elterelte az ott lakó idős házaspár figyelmét. A rendőrök a tetteseket elfogták: kiderült, hogy előzőleg kábítószert fogyasztottak.

zaol.hu

Egy ismeretlen személy jelezte telefonon egy szolgálaton kívüli rendőrnek, hogy a Vas megyei Harasztifaluban 3-4 gyanús alak idegen házakhoz csenget be péntek délután.

Kiderült, hogy a szombathelyi, illetve zalaegerszegi lakosok lopni indultak Harasztifaluba. A Fő utcában a háromfős társaság női tagja bement egy családi házba, hogy az ott lakó idős házaspár figyelmét elterelje. Ez idő alatt a házba besurranó két férfi arany ékszereket lopott el az egyik szekrényből. A negyedik tettes az utcában álló autóban biztosította társait.

Mikor a lopást követően észrevették a településre érkező rendőrjárőröket, egy ház udvarára dobták az eltulajdonított ékszereket, amiket aztán később megtalált a rendőrség. A bűncselekménnyel okozott kár 210 ezer forint. A tetteseket elfogták, kábítószer tesztjük pozitív eredményt mutatott - áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!