Rendőrségi

2011.01.25. 10:41

Balla Irma-gyilkosság: megkezdődött a másodfokú tárgyalás

Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával megkezdődött a Balla Irma-gyilkosság másodfokú tárgyalása kedden a Debreceni Ítélőtáblán.

MTI

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség fiát, S. Sándort vádolta meg.
   
Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság S. Sándort különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.
   
Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy tárgyalása a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblára.
   
A táblabíróság Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa a keddi tárgyalási napról - néhány percig tartó tárgyalás után, annak ellenére, hogy a vádlott hozzájárult, hogy róla a hang- és képfelvételek készüljenek - kiküldte a fotósokat és az operatőröket, akik legközelebb csak a perbeszédek során forgathatnak a tárgyalóteremben.
   
Ezt követően a táblabíróság megkezdte öt orvosszakértő meghallgatását arról, milyen behatással, eszközökkel keletkezhettek az áldozat arc- és nyaki sérülései, illetve annak kiderítésére, hogy származhattak-e különböző eszközöktől a sérülések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!