Rendőrségi

2010.12.08. 11:53

Szervdonor lehet a szánkózás közben megsérült kisfiúból

A szülők hozzájárulásával szervdonor lehet az agyhalál állapotában lévő berceli kisfiúból - közölte Harmat György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója szerdán az MTI-vel; a gyermek a húgával együtt szombaton szenvedett életveszélyes sérüléseket, amikor a településen, szánkózás közben, elütötte őket egy autó.

MTI


 A főigazgató elmondta, hogy az agyhalál állapotában lévő hétéves kisfiú bekerült a nemzetközi donációs körbe. Harmat György az esettel kapcsolatban többet nem kívánt közölni.
   
A két gyermek a Nógrád megyei Bercelen szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren át tolta őket maga előtt. A baleset után a helyszínen összegyűlt tömegben lincshangulat alakult ki, egy arra haladó, a balesetben nem érintett autóst megütöttek, a járművet megrongálták. A rendőrség állandó jelenlétet biztosított a faluban.
   
Időközben egy 52 éves berceli férfit elfogtak, de a csoportos garázdasággal gyanúsított emberek közül többen még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.

 

Lapozzon!

 

OLDALTÖRÉS: Agyhalott a berceli balesetben megsérült kisfiú

 

 

 

Agyhalott a berceli balesetben megsérült kisfiú

Továbbra is életveszélyes állapotban vannak azok a kisgyerekek, akiket elütött egy autó, amikor szánkóval a jármű elé csúsztak szombaton Bercelen. A hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány koponyasérülést szenvedett, a rohamkocsi mindkét gyereket fővárosi kórházba vitte a Nógrád megyei faluból.

A kisfiú az agyhalál állapotában van - közölte a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel. 

Harmat György elmondta: a gyerek súlyos idegrendszeri károsodást szenvedett, műtéten esett át, és egy átmeneti javulás után az állapotában nincs változás.
   
Súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett a kislány is, koponyacsontja több helyen eltört, őt a Szent János Kórházba szállították. Balázs Magdolna, az intézmény PR- és Marketing Csoportjának munkatársa az MTI-vel azt közölte: a kislányt egyelőre kezelik, állapota függvényében döntenek a később esetleg szükséges beavatkozásról.
   
A két gyerek szánkóval csúszott egy autó elé szombaton, a jármű több méteren át tolta őket maga előtt. A baleset után a helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, egy arra haladó, a balesetben nem érintett autóst megütöttek, az autóját pedig megrongálták. A rendőrség állandó jelenlétet biztosított a faluban.
   
Időközben egy 52 éves berceli férfit elfogtak, de a csoportos garázdasággal gyanúsított emberek közül többen még mindig ismeretlen helyen tartózkodnak.

Lapozzon!

OLDALTÖRÉS: Szánkózó gyerekeket gázoltak el


Szánkózó gyerekeket gázoltak el


Szánkózó gyerekeket gázoltak el


Szánkózó gyerekeket gázoltak el

Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek. A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosítják a faluban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette.
   
A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg.
   
Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett.
   
A szóvivő közölte: a baleset körülményeit a főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya vizsgálja, míg az elkövetett egyéb bűncselekmények vonatkozásában a balassagyarmati kapitányság indított büntetőeljárást.
Hozzátette: a helyszínre kiérkező rendőrök a jogsértéseket megszüntették, és megakadályozták a további jogsértések lehetőségét.
   
A szilárd közrend és közbiztonság fenntartásáról a későbbiekben is állandó rendőri jelenléttel gondoskodnak - mondta. Dankóné Nagy Éva elmondta: a garázdasággal gyanúsítható két helyi lakos jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség megkezdte felkutatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!