Rendőrségi

2010.11.17. 12:58

Tűz ütött ki egy skandináviai kompon

Koppenhága - Tűz ütött ki szerda reggel egy Oslóból Koppenhágába tartó utasszállító kompon, de a balesetben senkinek nem esett baja - közölte a DFDS dán hajózási vállalat.

MTI

 A lángokkal két és fél óra alatt sikerült megküzdeni.

A "Skandinávia Gyöngye" nevet viselő kompon utazókat reggel 6 órakor ugrasztotta ki az ágyból a tűzriadó. Gert Jakobsen, a kompot üzemeltető cég szóvivője elmondta, hogy a tűz a rakodótérben lévő egyik személygépkocsiból indult ki, nem pedig a gépházban keletkezett, mint ahogy azt korábban közölték a hatóságok.


A szemtanúk arról számoltak be, hogy a komp alsó részéből sűrű füst szivárgott.

 "A fedélzeten utazók nyugodtak maradtak, a helyzet egyáltalán nem volt drámai" - mondta el Jakobsen. Az NRK norvég rádióadónak betelefonáló egyik utas ugyanakkor arról panaszkodott, hogy a kabinjában nem működött megfelelően a tűzjelző berendezés. A fedélzeten összesen 640 személy tartózkodott.

A Svédország nyugati partjaitól 5 kilométerre lévő komphajóhoz svéd és dán helikopteres mentőegységeket vezényeltek ki, hogy segítsenek a fedélzeten utazók evakuálásában, erre azonban a DFDS közlése szerint nem volt szükség, mivel a tüzet sikerült eloltani, és a hajó folytatni tudta útját.

Az egyik legnagyobb európai hajóvállalatnak számító DFDS egy másik komphajóján legutóbb október elején - máig ismeretlen okokból - csaptak fel a lángok, és akkor mindenkit ki kellett menekíteni a fedélzetről. A balesetben 28-an sérültek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!