Rendőrségi

2010.11.05. 15:55

Előzetes letartóztatásba helyezték Benedek Fülöpöt

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Benedek Fülöpöt, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) egykori szakállamtitkárát, akit jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

MTI

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a BKKB azzal indokolta, az előzetes letartóztatás elrendelését, hogy a nyomozati iratok alapján megállapítható: a gyanúsított kiterjedt kapcsolatrendszerének felhasználásával befolyásolni akarta a bizonyítási eljárást, valamint fennáll a veszélye annak, hogy a szabadlábon hagyása esetén a továbbiakban is ilyen jellegű magatartást folytatna. Mint írták: B. Fülöp előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb december 5-ig rendelték el.
   
A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Benedek Fülöpöt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt őrizetbe vették.
   
A közleményben az áll: a gyanúsítás lényege szerint "B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki."
   
Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott - olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!