Rendőrségi

2010.10.06. 12:40

Vadkendertermesztőket fogtak el a rendőrök Halápon

Kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt folytat nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság két 28 éves debreceni férfi ellen, aki egy debrecen-halápi tanyán vadkendert termesztett - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy szerdán.

MTI

A házkutatások során 24 tő kábítószer hatóanyagú növényt és további kábítószergyanús anyagokat foglaltak le - tette hozzá a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője. 
Tájékoztatása szerint a kábítószer kimutatására alkalmas gyorstesztek pozitív eredményt jeleztek a két férfinál. Őrizetbe vették őket, előzetes letartóztatásukat kezdeményezte a rendőrség.  

Kelemen Éva tájékoztatott arról is, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya első félévi munkájának eredményeként 19 személy került előzetes letartóztatásba kábítószerrel való visszaélés miatt, 61 személy ellen pedig kábítószer-fogyasztás miatt indult eljárás. 

Fél év alatt két kenderültetvényt számoltak fel a rendőrök, ezekről 280 tő marihuána került elő, s további egy kilogramm amfetamint is lefoglaltak; feketepiaci áruk meghaladja a 110 millió forintot. 
A felderítő osztály csak szeptemberben 21 személy ellen indított eljárást kábítószerrel visszaélés miatt; heten előzetes letartóztatásban vannak. Sikerült további két kenderültetvényt is felszámolniuk a rendőröknek a térségben; 84 tő marihuánát és egy kilogramm amfetamint találtak. Feketepiaci értékük meghaladja a 30 millió forintot - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!