Rendőrségi

2010.10.03. 14:30

Kimentették a lakókat a kigyulladt szociális intézményből (frissítve)

Vasárnap délután 2 óra előtt értesítették a tűzoltókat, hogy Pózván, a fogyatékos személyek ápolására létesült intézmény egyik vizesblokkjában tűz keletkezett. Az MTI információi szerint 58 ápoltnak kellett elhagynia az épületet.

MTI

Az egerszegi tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ám mire kiértek, addigra  tüzet eloltották az intézéményben, tudta meg portálunk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.
A tűz keletkezésének okát még vizsgálják: sem a véletlen baleset, sem pedig a gyújtogatát tényét nem erősítették meg portálunknak.
Személyi sérülésről nincs információnk.


Délután az MTI a következő információt közölte a tűzesetről:

Nem gyermekotthon, hanem értelmi fogyatékos gyermekeket és felnőtteket egyaránt ellátó integrált szociális intézmény gyulladt ki vasárnap kora délután Zalaegerszeg pózvai városrészében - pontosította az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatását az MTI-nek az intézmény vezetője.

Maróti Istvánné elmondta: kollégáitól kapta a jelzést, hogy tűz ütött ki a pózvai telephelyen. A helyszínen tapasztaltak szerint az egyik vizesblokk műanyag mosdókagylója kapott lángra, de a tűz keletkezésének körülményeit a tűzoltók még vizsgálják.Hozzátette: szerencsére senki nem sérült meg, a bentlakókat időben kivitték az épületből.
Maróti Istvánné közölte: a Zala Megyei Önkormányzat fenntartásában működő integrált szociális intézménynek ez az 5. számú telephelye. Értelmi fogyatékosok élnek itt, de nemcsak gyermekek, hanem csecsemőkorúaktól az időskorúakig összesen 58 ápolt.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűz miatt három gépkocsival 13 tűzoltó vonult ki. Kiérkezésükig a dolgozók eloltották a tüzet, és a bent tartózkodó 58 embert kivitték az épületből.
A tűzoltók átszellőztették az épületet, ahová a tűz keletkezése után alig egy órával ismét visszamehettek a lakói - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!