Rendőrségi

2010.10.13. 17:44

Gyilkosság Nagykanizsán! Egy nő leszúrta a férjét (frissítve)

Tragédiába torkollott egy házaspár szópárbaja kedden nem sokkal éjfél előtt Kiskanizsán, ahol az Alsótemető utcában veszekedés hevében egy asszony több késszúrással megölte nálánál mintegy 10 évvel idősebb férjét.

zaol.hu

Szerda délután a környéken még kevesen értesültek a történtekről. A szomszédok is csak annyit mondtak lapunk helyszínre érkező tudósítójának: semmit sem vettek észre, arról, hogy tragédia történt, csak akkor szereztek tudomást, amikor meglátták a mentőt és a rendőrautókat. Mint megtudtuk, a 64 éves áldozat néhány éve költözött az Alsótemető utcai házba – ám onnan gyakran szűrődött ki az utcára veszekedés zaja.


 - Miklós és Éva nem vetette meg az italt, szerintem ez vezetett végül oda, hogy az asszonyt a férje leszúrásával gyanúsítják – hallottuk egy közelben lakótól, aki neve eltitkolását kérte. – Nagyon sokat veszekedtek, igazából szinte minden nap lehetett hallani a kiabálásukat. Ezért nem volt szokatlan a tegnap sem, ráadásul mióta hideg az idő, becsukták az ablakot, így kevesebbet hallottunk a veszekedéseikből.


A helyszínen nem túl sok látnivaló fogadta munkatársunkat. Az Alsótemető utca 23/A számú családi ház ajtaja nem volt bezárva, az ingatlant védő, erősen kopott téglafalon egy tábla figyelmeztetett az őrző kutya jelenlétére. Az állatnak azonban hűlt helye volt, állítólag szerdán délelőtt érte jöttek és elvitték. Az udvaron meglehetős összevisszaságban hevertek a különböző tárgyak, munkaruha darabok lógtak egy fogasról, a ház ablakában pedig néhány cserépnyi virág árválkodott. Semmi sem mutatta, hogy előző este tragédia történt itt.

 - Mit fényképez fiatalember? – kérdezte tőlünk a szintén közelben lakó Simon András.
Válaszunk hallatán felsóhajtott, és legyintett: - Nem vettem észre semmit, de szerintem csak egyetlen oka lehet az egésznek


Salamon Róbert alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatása szerint az ügyben a ZMRFK bűnügyi osztálya emberölés alapos gyanújával vizsgálatot indított, s a feleséget őrizetbe vették.



Első hírünk a tragédiáról szerda délután:

Október 12-én, kedden nem sokkal éjfél előtt egy nagykanizsai családi házban élő házaspár egymással vitába keveredett, melynek során a férjet több késszúrás érte. A férfi a szúrások következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.
A rendőrség a feleséget elfogta, majd őrizetbe vette.
Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!