Rendőrségi

2010.10.13. 15:16

Felmentették a molesztálója megölésével vádolt férfit

Felmentette a Baranya Megyei Bíróság szerdán azt a férfit, aki a vád szerint az őt molesztáló alkalmi ismerőse halálát okozta tavaly augusztusban Pécsett. Az ítélet nem jogerős.

MTI

A Kovács Attila vezette büntető tanács úgy ítélte meg, hogy a vádlott nem büntethető, mert jogos védelmi helyzetben volt, amikor visszautasította ismerőse homoszexuális közeledését, majd próbálta kivédeni annak támadásait. Azt pedig nem lehetett bizonyítani, hogy ennek során a sértett halálos sérülését a vádlott és nem a dulakodás közbeni esés, vagy esések okozták.
   
A tényállás szerint a vádlott 2009. augusztus 27-én, egy átmulatott éjszakát követően ittasan jelent meg munkahelyén, emiatt hazaküldték. Útközben szeszesitalt vásárolt egy élelmiszerboltban, s szóba elegyedett a közelben lakó sértettel, aki azért jött le a lakásából, hogy megvegye a szokásos napi egy liter borát.
   
Beszélgettek, ittak, majd amikor a vádlott indulni készült, a férfi rávette, folytassák nála az italozást. A lakásban a vádlott már súlyosan ittas állapotba került, szintén ittas vendéglátója pedig poharazgatás közben a nemi szervéhez nyúlt. A vádlott ezen felháborodott, megpróbált elmenni, de a férfi nem engedte. Többször rátámadt és igyekezett az ágyra teperni vendégét.
   
A vádlott, hogy szabadulni tudjon, dulakodott vele és többször megütötte támadóját, majd a verekedéstől és birkózástól elfáradva a sértett a padlóra került, a vádlott pedig egy fotelban pihent meg. A sértetthez a lakásba hazatérő édesanyja hívott mentőt, de életét már nem tudták megmenteni. Halálához a sorozatos bordatörés miatt fellépő belső vérzés és légzési problémák vezettek.
   
A vádlott mindvégig a helyszínen maradt, megvárta a mentőket és a rendőröket is, akik őrizetbe vették és eljárást indítottak vele szemben. A vádlott előzetes letartóztatásba került, amelyet az első fokú ítélet kihirdetésével megszüntettek.
   
Az ügyészség a bűnösség megállapítása és a büntetés kiszabása érdekében fellebbezett a szerdán hozott elsőfokú ítélet ellen, így az nem jogerős. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!