Rendőrségi

2010.10.04. 12:34

Ezer eurót ajánlottak az embercsempészek

Ezer eurót ajánlott két szerb embercsempész az őket elfogó határrendészeknek hétfőn hajnalban; a pénzt akkor adták volna át, ha a rendőrök elengedik őket - közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

MTI

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a Röszke térségébe telepített stabil hőkamera a hajnali órákban egy nyolcfős csoport mozgását észlelte. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség helyszínre irányított járőrei el is fogtak hat koszovói férfit, aki nem sokkal korábban illegálisan lépte át az államhatárt.
   
A hőkamerán az is látszott, hogy két személy kivált a csoportból, és visszaindult Szerbia irányába. Egy másik járőrpár a két szerb férfi elé vágott, és elfogta őket.
Igazoltatásukkor kiderült, hogy a két embercsempész ellen beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Amikor a rendőrök közölték velük, hogy előállítják őket, a két szerb állampolgár felajánlotta, hogy átadják a rendőröknek a náluk lévő csaknem ezer eurót, ha elengedik őket.
   
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség két munkatársa nem vette át a pénzt, és a két gyanúsítottat előállította. Embercsempészés, beutazási és tartózkodási tilalom megsértése és vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellenük - tette hozzá a főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!