Rendőrségi

2010.10.04. 15:52

Drogterjesztőket fogtak el az M1-es autópályán

Félmillió forint értékű kábítószert találtak egy autóban két férfinál, akiket az M1-es autópálya Tata és Tatabánya közötti szakaszán tartóztatták fel a rendőrök, a pénteki akcióról hétfőn számolt be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

Ezzel az esettel szinte egyidejűleg fogták el a Veszprém megyei Vaszaron azt a férfit és nőt, akik a drogot a másik csapatnak eladták – olvasható a közleményben, amely szerint a nő egy hónappal ezelőttig, egy másik kábítószeres ügy miatt, előzetes letartóztatásban volt.
   
A Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyét behálózó "kereskedők" nagyon körültekintően szervezték meg a drog átadását-átvételét. Általában mellőzték a közvetlen találkozást, hogy elkerüljék az azonnali tettenérést. Feltételezhető, hogy az injekciós tűkben tárolt por egy erdő széli földúton, illegális szemétlekaróhelyen volt elrejtve - közölték.
   
A Vaszaron elfogott páros férfi tagját (aki a gyanú szerint pszichikai és fizikai ráhatással szervezett magának 10-15 tagú kábítószerkereskedő-csapatot) a rendőrök egyből börtönbe vitték, amellett ugyanis, hogy több körözés volt érvényben ellene, egy korábban kiszabott, jogerős szabadságvesztésének letöltését is "elfelejtette" megkezdeni. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügy valamennyi gyanúsítottja drogfogyasztó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!