Rendőrségi

2010.05.25. 15:18

Lopni indultak, de a lámpa lebuktatta őket

Hétfőn és kedden is akadt dolguk a zalai rendőröknek: csalás miatt körözött férfit fogtak el, rendzavarás miatt tettek feljelentést, megakadályoztak két tolvajt a lopásban, továbbá ittas sofőröket állítottak elő.

zaol.hu


Rendzavarás: a kukákat rugdosta
Hétfőn reggel tett bejelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra egy férfi, mert a zalaegerszegi Köztársaság útján egy férfi szemetes kukákat döntögetett és rugdosott. A helyszínre érkező rendőrök elfogták és a Rendőrkapitányságra előállították a szabálysértés elkövetésével gyanúsítható huszonöt éves helybeli férfit, aki ellen rendzavarás miatt tettek feljelentést.


Elfogták a csalás miatt körözött férfit
Hétfőn délelőtt Nagykanizsán vontak intézkedés alá a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei egy negyvenhét éves helybeli férfit, akiről kiderült, hogy ellene a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság csalás elkövetése miatt adott ki körözést. A rendőrök a férfit elfogása és előállítása után őrizetbe vették.


Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett
Hétfőn este vontak ellenőrzés alá a Zalalövői Rendőrős járőrei egy Mitsubishi típusú személygépkocsival közlekedő ötvenkilenc éves német állampolgárságú férfit. Mivel az intézkedés során felmerült a gépjárművezető ittasságának gyanúja, illetve személyazonosságát semmilyen dokumentummal nem tudta igazolni, ezért őt a rendőrök előállították a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti ügyeletére. Személyazonosságának megállapítása után vér- és vizelet-mintavételre szállították. Ellene ittas járművezetés miatt büntető, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek. 


Lopni indultak, de a lámpa lebuktatta őket
Kedd hajnalban érkezett bejelentés a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy idősek lakta zalaegerszegi otthonnak az udvarában két személy lámpával mozog. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak, ahol egy harminchat és egy harmincnyolc éves zalaegerszegi férfit találtak, akik a rendőröket meglátva futásnak eredtek. A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. Ellenük betöréses lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Alkohol-mintavételre állították elő a sofőrt
Hétfőn este vontak ellenőrzés alá a Lenti Rendőrkapitányság járőrei Kerkabarabáson egy személygépkocsival közlekedő harminckét éves helybeli férfit. Mivel az intézkedés során felmerült a gépjárművezető ittasságának gyanúja, ezért őt a rendőrök alkohol-mintavételre állították elő, melynek eredménye alapján ellene – gépjárművezetői engedélyének egyidejű elvétele mellette - ittas járművezetés gyanúja miatt szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!