Rendőrségi

2010.02.17. 13:38

Redőnyzsinórral fojtogatta, falba verte a fejét

Látszólag minden ok nélkül támadott rá egy üzlet alkalmazottjára Kaposváron egy vásárló, aki a nőt redőnyzsinórral fojtogatta - közölte a rendőrség szerdán.

MTI/AP

A megtámadott asszonynak sikerült kijutnia az utcára, ahol a járókelőktől kért segítséget - számolt be a kedden délután történtekről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Bíró Gábor közleménye szerint a Kaposvár környékén lakó 41 éves férfit a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette, ellene súlyos testi sértés kísérlete és kényszerítés miatt indult eljárás. A férfi nem szolgált magyarázattal arra, hogy miért támadt rá a nyílászárókat forgalmazó cég alkalmazottjára - írta a szóvivő.
   
A Kaposvári Rendőrkapitányság a megyei kapitányság közleményét azzal egészítette ki, hogy a férfi a támadást megelőzően több alkalommal is bement a boltba, mondván, ajtót akar vásárolni. Délután ismét visszatért, s amikor a 31 éves eladó hátat fordított neki, egy redőnyzsinórral fojtogatni kezdte, majd a rendőrség kihívásával fenyegetőző nő fejét többször a falba verte, elővett egy kést is, azt azonban nem használta.
   
Mikor a nő megígérte, hogy nem értesíti a rendőrséget, és átadja a bevételt, a férfi elengedte. Több százezer forintot átvett az eladótól, ám, amikor az asszony azt kérte tőle, hogy ne vigyen el minden pénzt, mert nem tud ételt adni a gyerekeinek, akiknek a fényképét is megmutatta, a férfi sírva fakadt. A nőnek ekkor sikerült kimenekülnie az utcára. A rendőrséget egy járókelő értesítette.
   
A nyomozás feladata lesz kideríteni, hogy a mindvégig zavartan viselkedő bárdudvarnoki férfit milyen szándék vezette - olvasható a kaposvári rendőrség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!