Rédics

2016.04.19. 14:08

Nyárra tervezik Rédicsen a kultúrház tetőszerkezetének felújítását

Rédics - A legfontosabb és a legnagyobb beruházás idén a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház tetőszerkezetének felújítása lesz a határmenti községben.

Korosa Titanilla

Az épület már több mint tíz éve lett felújítva, több hiányosság is jelentkezett már, ami megoldásra vár.

- Szakadás keletkezett a tetőn, emiatt teljes cserére van szükség - tájékoztatta lapunkat Soós Endréné polgármester. -  Az adósságkonszolidációból kimaradt településeknek járó támogatásból 10 millió forintot kapunk, ehhez 1 milliót tesz hozzá az önkormányzat, ebből szeretnénk nyáron elvégeztetni a munkákat. Emellett a kultúrház előtti részt is szeretnénk átrendezni, valamint egy klub helyiséget kialakítani ott a fiataloknak. Tervezünk még a temetőnél egy parkoló kialakítását, illetve a hősi emlékmű rendbe tétele is szerepel a elvégzendő feladatok között.

Idén ismét elindult a Start - munkaprogram a településen. Ennek keretében az elmúlt évhez hasonlóan eszközvásárlást tervez az önkormányzat, egy rézsükaszát kívánnak beszerezni. A program keretében továbbá a lendvakecskési hegyen őshonos gyümölcsfákat telepítenek.

- Emellett szeretnénk egy tündérkertet is kialakítani a kertbarátkör tagjainak segítségével - tette hozzá a polgármester. - A régi gyümölcsfák a kultúrház mögötti területen kapnának helyet.

A képen (b-j) Soós Endréné polgármester és Bedő Lászlóné képviselő a kultúrház udvarán

Soós Endréné kiemelte, a jó idő és a nyár beköszöntével hatványozottan odafigyelnek arra, hogy rendezett legyen a község, a fűnyírást és a területek rendbe tételét, az árkok és a Pék - patak tisztítását rendszeresen végzik. Ehhez hozzátartozik a falu díszítése, virágosítása is. Ezekre a feladatokra 15 közfoglalkoztatottat alkalmaz az önkormányzat.

Már korábban elfogadták a határmenti község idei költségvetését, összesen mintegy 247 millió forintból gazdálkodnak ebben az évben, amiből a kötelező feladatok mellett jut felújításra, valamint pályázati önerő biztosítására is.

- Az óvodában nemrég fejeződött be a belső felújítás - folytatta. - Az új öltözőszekrények beszerzése mellett egy fejlesztőszobát is sikerült kialakítani, ahol gyógypedagógus foglalkozik a speciális ellátást igénylő gyerekekkel. Emellett egy adminisztrációs irodát és egy fogadószobát is berendeztünk, utóbbit a szülők számára. Mindezt saját költségvetésből finanszíroztuk. A nevelési intézménybe jelenleg mintegy 40 gyermek jár Rédicsről és a környező településekről. A belső fejlesztés mellett az óvoda udvarát is szeretnénk még rendbe tenni, kerítést festeni, illetve új játékokat kihelyezni.

A fejlesztések mellett a programok sem maradnak el. Májusban gyereknapi műsor várja a kisebbeket, illetve idén is két napos pünkösdi rendezvényt tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!