2015.04.22. 15:24
Recept - Húsos káposzta burgonyagombóccal
Olvasónk Salamon Csilla receptje.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
pirospaprika
őrölt fekete bors
majoránna
só
2 dl tejföl
3 szem burgonya
1 tojás
2 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítés
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, rátesszük a darált húst, felöntjük pici vízzel, és fűszerezzük. Hozzátesszük a káposztát, és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, hogy könnyen formázható gombócokat készíthessünk. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Ha a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.