Receptek

2014.09.29. 15:30

Tökös-mákos-meggyes süti recept

A tök, a meggy és a mák ízharmóniája adja a lelkét annak a receptnek, amit e héten ajánl olvasóinknak tanácsadónk, Kőrösi Ferencné, Manyika.

Magyar Hajnalka

Hozzávalók: 15 dkg őrölt mák, 40 dkg gyalult és lecsepegtetett tök (cukkinit is használhatunk helyette), 35 dkg liszt, 2 dl olaj, 1 tojás, 30 dkg barna cukor, egy csomag sütőpor, egy citrom reszelt héja, két maréknyi magozott meggy.

Ha muffin formában készítjük el a gyors és nagyon finom receptet, a kis sütik tetejét egy-egy szem meggyel díszíthetjük. Fotó: Kőrösi Ferencné

Elkészítése: A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként a többi hozzávalót is belekeverjük a meggy kivételével. A végén óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Egy sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába öntjük és a tetején egyenletesen elosztjuk a meggyet. Picit bele is nyomkodhatjuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük. Később mérsékelhetjük a hőfokot, hogy a belseje is átsüljön. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kerti partira szánjuk, muffin sütőben is elkészíthetjük, így praktikusabb a tálalás. Porcukorral megszórva tálaljuk, nagyon finom, gyors és mutatós.

Ezek is érdekelhetik